Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2012 12:05 - Ограниченията са задънена улица
Автор: universalnite1neo Категория: Хоби   
Прочетен: 5354 Коментари: 7 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
- Наистина усещате какво най-много ме вълнува, Монахо – доволно каза гостът – Неизменната ми цел е да надмина по познания моите предшественици в тази околия !

- Ако винаги ни се удаваше да осъществим изцяло желанията си щяхме да изпитваме пагубното чувство на преситата – кратко отговори Монахът. – Заповядайте чаша чай .

След като отпиха от чашите , Монахът продължи :

- Вие наистина се развивате добре с познанията тук . Би трябвало обаче да пообиколите малко и извън околията , да се срещнете с други хора и да предадете след време обменения опит .

Гостът се усмихна леко .

- Подобни пътувания ще усилят чувството за пресита , за което ме предупредихте . Това не е за мен , чувствам се добре и тук .

Монахът поклати отрицателно глава :

- Търсенето на нови хоризонти е в основата на изначално заложеното у всеки от нас . Ако бе възможно човек да живее цял живот между четири стени, сигурно би постигнал идеалното просветление без много трудности . Но доколкото се налага да живеем и с останалите, нужно е да отделим внимание и на контактите си с тях . В противен случай бихте се почувствал в даден момент напълно смазан . Да сравним спиралността на еволюцията с колесница , а проявените съзнания – с конете , които я теглят . Вътре в групата си конят има относителна свобода на избора : да препуска по-буйно или по-умерено, да извие глава надясно или наляво, без колесницата да е застрашена от това. А онзи кон, който избяга от впряга си, ще се наслади естествено на абсолютната свобода за известно време. Но когато се умори и се почувства толкова самотен, че отново пожелае да се присъедини към другарите си, няма да успее да намери пътя и вече никога не ще настигне препускащата напред !

При тези думи гостът видимо пребледня . Когато посегна към чашата с чай , ръката му видимо трепереше . Настъпи неловко мълчание , което бе нарушено отново от Монаха :

- Узрелият трябва да бъде майка и баща на хората, да насърчава честните и добрите, неопитните да подпомага. И имайки знанията – не да спотайва , а да споделя е дългът му ….




Гласувай:
53



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - "не да спотайва , а да споделя е дългът му …"
14.03.2012 14:55
"- Ако винаги ни се удаваше да осъществим изцяло желанията си щяхме да изпитваме пагубното чувство на преситата – кратко отговори Монахът. – Заповядайте чаша чай ."

Благодаря ти, Нео!:)
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. malchaniaotnadejda7
14.03.2012 15:02
:) Привет , Надя !
Точно .... тези простички истини , поднесени по ( надявам се ) достъпен начин . Благодаря за визитата ! :)
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - :)
14.03.2012 15:15
Да, по чудесен начин. Мярата я владееш. Яснотата и чувството за мяра са ценност. След като ти гостувах, се спрях пред стих на приятелка за "зелената светлина..." - поетичен образ за пътя, - и си спомних, как пресичам на червено, а когато следвам реда, понякога ме връхлитат други нарушители.:) Не поетично, а буквално. Казах си, колко близко до споделеното от теб... Радостен ден, мили Нео и пролетно вдъхновение!:)
цитирай
4. universalnite1neo - Ре 3. malchaniaotnadejda7
14.03.2012 15:34
:) Затова нека не забравяме за гласа на интуицията - независимо дали очите подават сигнал "червено" или "зелено" . Благодаря ти за пожеланията , перпетуум вдъхновение и за теб ! :)
цитирай
5. kostas - Здравей Нео, на мен ми се струва,че целта е да избягаме от ограниченията.
15.03.2012 09:21
* А онзи кон, който избяга от впряга си, ще се наслади естествено на абсолютната свобода за известно време. *

***********************************************************************

ТОВА Е СЪЩНОСТА НА ДУХЪТ.ЗАТВОРЕН В РАМКИТЕ НА МАТЕРИАЛНАТА ОГРАНИЧЕНОСТ /ТЯЛОТО МУ / СЕ ЯВЯВАТ ТЕЗИ ОГРАНИЧЕНИЯ.ЦЕЛТА НА ПРАКТИКИТЕ Е ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА НА ТЛЕННОТО И ВОДАЧЕСТВО НА ДУХЪТ,ЧРЕЗ СЪЗНАНИЕТО И СВРЪХ СЪЗНАНИЕТО КЪМ АБСОЛЮТА .МОЕ МНЕНИЕ. ПОЗДРАВИ НИК
цитирай
6. universalnite1neo - Ре 5. kostas
15.03.2012 09:35
:) Привет !
Говорейки за ограничението на тялото - да, съгласен съм , но в този разказ вложих един по-дълбок замисъл за "впряга" и сега ще поясня : ако си спомняш , бях публикувал една андромеданска гледна точка за еволюцията на духа . Ето част от нея : Период 1 : Човек
Период 2: Средният земен човек е на подпериод 2,5 . Средната възраст на земните хора е 4,5 - 5 милиона години.
Период 6: Еволюцията е много висока - 40-60 милиона години. Отделянето на духа от тялото започва в подпериод 6,4 . Повече няма цикъл на смъртта.
Подпериод 6,5 : Духът е преодолял тялото и е преминал в най-ниската сфера на хиперпространството в колектив с другите духове, които са стигнали това ниво на усъвършенстване за 60 - 80 млрд. години. Те правят мониторинг на всички вселени и ги съветват.
Подпериод 6,6 : Духовете са се изкачили на по-високо ниво и се обединяват, след което преминават във втора сфера. Комуникирането продължава през хиперпространството.
Период 7 : Обединеният дух преминава в Създаването, където "заспива" за известен период. Когато се пробуди, е с ранга на "узрял Създател". Това е 7х311 040 000 000 000.
Подпериод 7,2 : Новият "зрял Създател" се събужда и ще засее идея за евентуално материализиране в нова вселена. След раждането на нова вселена, Създаването в подпериод 7,7 ще премине във вечната сфера - още по-концентрирана форма на енергията, началото на всички начала. Какво става по-нататък не е известно ...

Така че тук се има предвид всички тези , които са достигнали висока степен на еволюция , но не я насочват според Изначалната идея на цялото . Поздрави ! :)
цитирай
7. kostas - )) Това не съм го проследил, извини ме сега ти разбрах.
15.03.2012 10:16
* ако си спомняш , бях публикувал една андромеданска гледна точка за еволюцията на духа *

*******************************************************************

Това е естествената еволюция .Аз търся методи за един "хипер скок" ако така мога да се изразя. ;))) Но всеки сам си носи кръста.По важното е ,че се "усещаме" и споделяме ." Всички пътища водят към Вечният град" Успех.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1932740
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930