Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2012 11:16 - Съвременен джедай
Автор: universalnite1neo Категория: Хоби   
Прочетен: 8313 Коментари: 7 Гласове:
52


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   В крайна сметка никой не избягва закона на Баланса . За да го има него сред нас са и съвременните джедаи. Със своите безпристрастни действия те се стремят да поддържат мира и хармонията в проявеното . Когато членовете на една цивилизация живеят в мир , моралът и нравите са благопристойни. Всички "тъмни хакери" не получават почва да виреят и чистите души с радост се отдават на изначално заложените импулси . И е справедливо да се отбележи , че съхранението на добродетелите зависи и от чистия заряд на джедая .

   Изявата на този чист заряд не се състои единствено в това да откаже участие в някое тъмно начинание или да не вреди на останалите , а и да проявява достойнства като правене на неща, които другите не могат или не смеят да правят , насочване на останалите ( но не в диктаторски стил ) , поправяне на грешки, които другите не могат или не смеят да поправят . Все едно е дали става дума за най-обикновено изслушване на проблем или за разплитане на сложни интриги на "тъмните хакери" , джедаят е добре да бъде безпристрастен. Повелята му трябва да е : “До всеки да стигне в чист вид енергията , която Главния Юзър е дал” .

   Ала има и джедаи , които се поддават на развалата по време на някоя мисия и от страх , че не могат да се справят бързо с множество задачи, правят прибързани действия и попадат в шаблоните на тъмнината . Такива мисионери имат пропуски в обучението си и не ще спомогнат истински за Баланса . Защото могат ли подобни личности да носят мир и хармония на останалите ?

   В настоящата земна епоха се подвизават много от "тъмните хакери" , които дърпат конците на нищо неподозиращите ( в повечето случаи ) хора . Тези хора извършват престъпления, за да живеят до края на дните си в тялото с ореола на благочестивост ; това са престъпници , жадни за богатства , хора , тръгнали по пътя на безчестието поради изневери и лелеяни заблуди . Във всички тези случаи истината не би могла да излезе наяве без прозорлив и бдителен джедай , който не се колебае сам да влезе в минираното поле , да променя външността си и дори излъчването си, само за да стигне до сърцевината на проблема, приключвайки по този начин някоя докрай уплетена и усложнена от тъмните мисия .  

image



Гласувай:
52



Следващ постинг
Предишен постинг

1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Нео! :) Прекрасен постинг,
02.07.2012 16:28
който ме кара да мисля, че няма невъзможни мисии. Има невъзможни хора.

"...а и да проявява достойнства като правене на неща, които другите не могат или не смеят да правят..."

"прозорлив и бдителен джедай , който не се колебае сам да влезе в минираното поле , да променя външността си и дори излъчването си, само за да стигне до сърцевината на проблема."

Понякога, за да преместиш времето, да преобърнеш съдбата, трябва буквално да промениш физиката си. Да си тръгнеш от много неща. Така е. Ако знаеш, колко добре те разбирам. Успех на онези, които "се сражават на границата с невъзможното"! Не се съмнявам и за миг в тържеството на доброто. Бъди здрав и светло лято!:)
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. malchaniaotnadejda7
02.07.2012 19:29
:) Привет , Надя !
Вярно е - няма невъзможни мисии . А за мен в това отношение мога да кажа : решително поставям под съмнение (меко казано) мисловните модели, които контролират икономиката, политиката, религиите, медиите, науката и голяма част от Ню ейдж.
Поздрави и творческо настроение ! :)
цитирай
3. malchaniaotnadejda7 - re 2. universalnite1neo
02.07.2012 21:21
"джедаят е добре да бъде безпристрастен" - това е ключ - един от ключовете.:)

Няма нищо по естествено от това, да ги поставяш под съмнение. Те са под индивидното и не могат да го манипулират. Нищо повече от тънка паяжина и рехава мъгла, стелещи се стереотипно матрични модели, но не и истини. Парите, политиката, кастите, властта... Нескопосен сън. Голиати на глинени крака. Колкото до "ню ейдж", тя въобще не е "ню".

На везната на "всичко е едно и ум-тяло-дух", поставям <-> По делата ще ги познаете" <->

Хубава седмица, Нео и ти благодаря за верния тон...:)
цитирай
4. pitwasilew - Let The Force Be With You!
03.07.2012 08:55
Let The Force Be With You!
цитирай
5. universalnite1neo - Ре 3. malchaniaotnadejda7
03.07.2012 09:58
:) Разбира се !
“Войните не правят някого велик.”
цитирай
6. universalnite1neo - Ре 4. pitwasilew
03.07.2012 09:59
“Truly wonderful, the mind of a child is.“
“Истински чудесно е детското съзнание.”
цитирай
7. malchaniaotnadejda7 - re 5. universalnite1neo
03.07.2012 10:35
universalnite1neo написа:
:) Разбира се !
“Войните не правят някого велик.”

:) Привет, Нео! Научих, че величието е нежност. Нежността е висша проява на сила. Който може да бъде нежен - не дълготърпелив, а безкраен в нежността, може и да хармонизира световете. Само владеещият хармониите има величие. И децата знаят, че висшата сила и знание не са видими и на върха на меча, не се осланят на външното, а са неизменни. Но понякога се нуждаят и от друга проява на сила. Говоря за битки, които все още носят смисъла. Беше приятно да прочета. Поздрави и хубав ден!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1932698
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930