Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2014 15:18 - Есенциални откровения
Автор: universalnite1neo Категория: Хоби   
Прочетен: 7824 Коментари: 3 Гласове:
65


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Физическата реалност не е фалшива. Просто физическата картина е само един от безкрайния брой начини за възприемане на безкрайните образи, чрез които съзнанието се изразява . Физическите сетива наистина създават реалността , за която са настроени да  възприемат. За микробите, птиците, насекомите и човека намиращото се близо дърво ще бъде напълно различно

image

Не бъркайте „Аз-а“ с личността

image

Не е тайна, че нежеланието на църковните служители да признаят научни доказателства, съществуването на които е поне някаква заплаха за техните вековни догми и монопола им в духовната сфера, понякога е направо абсурдно. Причината се крие до голяма степен във факта, че религиозният фанатизъм и невежество, наложили върху хората страх, смирение и чувство за вина, просто не издържат на конкуренцията на една нова духовност, която се основава на знания и доказани факти.

image

Днес бих дефинирал есенцията на предизвикателствата, пред които сме изправени по следния начин: идентификацията на понятието „научен мироглед“ и „здрав разум“ с материализма, атеизма и производните им. Разбира се, това включва скандално отричане на парапсихологични явления, на неизползвания капацитет на човека, на живота след смъртта, контакт с други нива на съществуване и други неща, чието съществуване е известно днес вероятно почти на всички. Изглежда, че научната професия по своя характер следва да предразположи човек на откритост, безпристрастност, жажда за знания и изграждането на нови модели, които неизбежно заменят неактуалните и остарели. Но удивително е, че така наречените „учени“ на моменти превъзхождат в праволинейността и догматизма омръзналите ни църковници , а и някогашните партийни апологети !

image

Това което не знаеш, може да те унищожи. Неоправданото невежество създава собствения ад …

image




Гласувай:
66



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vlajniochi - , , Това което не знаеш, може да те ...
21.09.2014 23:17

,,Това което не знаеш, може да те унищожи. Неоправданото невежество създава собствения ад … ,, Много ми харесва тази фраза и си позволих да я цитирам. Много хора биха се убидили ако някой им каже, че са невежи. Думата има доста широк смисъл и е трудно да се определи до каква степен всеки е невеж спрямо възприятията и разбиранията си. Поста ви засяга една доста болна тема за повечето хора. Лъгани и заблуждавани с векове са се подали на една грозна лъжа. С цел да бъде укрита истината някои така наречени Манипулатори с изтънченост се опитват да прикрия доказателства и факти, който така крещат, че биха ги подлудили, ако оставят да бъдат разбулени от всички. Та затова си измислят глупави лъжи и съдят невинни, за да може още дълго да царуват и пируват. Благодаря за темата :)
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. vlajniochi
21.09.2014 23:46
:) Привет !
Да, както съм споделял и друг път - "Заешката дупка е мноого дълбока , но ... на всеки му се свежда според това, което наричаме моментно развитие"
Поздрави !
цитирай
3. injir - Това, което не знаем, ни унищожава. ...
22.09.2014 13:08
Това, което не знаем, ни унищожава. Точно попадение за актуалните проблеми у нас и по света.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1931580
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930