Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2013 11:32 - Нова информация за Вселената
Автор: universalnite1neo Категория: Хоби   
Прочетен: 8241 Коментари: 8 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Въплъщавайки се на такова ниво на цивилизация като тукашното, т. нар. "Синове на Бога" се разделят временно със своето позиционно съзнание, както и със своите знания и опит, които преди това са имали, така че те да не им пречат да се адаптират във вселената и в обществото, където успешно да общуват и да си взаимодействат с други хора.

Всички, които някога са извършвали или извършват низходяща еволюция във Вселената съгласно благословението на Твореца, получено при очакването на определена духовна мисия, са имали или имат възможността за постигане на еволюционни цели и решението на проблеми от различни нива на цивилизация, т.е. в хода на своята духовна мисия те са имали или имат способността да постигнат едновременно няколко еволюционни цели, намиращи се на различни нива и да решават едновременно серия от многостепенни еволюционни проблеми.
Представители от всички цивилизации на нива Свeнт, Сeйст, Пента, Кварт и кварт притежават позиционно одухотворено съзнание, така че без значение какво е нивото на цивилизация в тези ограничения и границите, в които те може да са били в резултат на низходящата си еволюция, техните лотоси на паметта остават отворени.
Позиционираното одухотворено съзнание на цивилизационните нива Свeнт, Сeйст, Пента, Кварт и кварт позволява напълно и в цял обем да осъзнаят всички свои превъплъщения на различни нива на цивилизация и съзнателно да прилагат и използват тази информация в процеса на духовните мисии. Това е важно, защото духовните мисии във Вселената не са леки и венчелистчетата от лотоса на паметта позволяват на тези, които извършват духовна мисия да преодолеят всички видове бедствия, безнадеждност на ситуацията, трагичните събития, загуби, както и много различни проблеми.
Одухотвореното съзнание може да се развива в посока надолу само до нивото на цивилизацията "тер", тъй като всички представители на цивилизации на нива "един" и "уа" - цивилизацията на генетично-биологичния човек и цивилизацията на Хомо сапиенс - имат одушевено, но неодухотворено съзнание.
Нивото на цивилизацията "тер" или цивилизацията на мислещия човек, заемат по-високо ниво в цивилизационните люлки на Вселената - като например нашата планета, но представителите на тези цивилизации не разполагат, както вече знаем с позиционно одухотворено съзнание, така че позицията или всяко от становищата на който и да е представител на всяка мислеща цивилизация - това е определен брой гледни точки или перспективи за себе си, за света и отражение на света около него - в одухотвореното съзнание на неговия кристал на Разума .

Опитвайки се да придадат на своя ъгъл или гледна точка, или на убежденията си специална тежест и да подчертаят тяхната специална роля, представителите на мислещите цивилизации на нива "един" и "уа" често наричат своите позиции възгледи, но по същество, в същността си и по значението си те не са.

Колкото по-дълъг път на низходяща еволюция осъществява във Вселената този, който има духовна мисия в нея, слизайки до нивото на цивилизация "тер", толкова повече венчелистчета от лотоса на паметта си той трябва да затвори, за да се адаптира успешно и да се развива в посока нагоре в условията на мислещата цивилизация. При това у него са съхранени възможностите за едновременно достигане на еволюционните цели и решаването на еволюционни задачи от различни цивилизационни нива, т.е. на тези цивилизации, през които той е преминал пътя на своята низходяща еволюция и които са допълнили първичната цел и задачи на духовната му мисия със своите цели и задачи.
Докато венчелистчетата от лотоса на паметта на този, който е дошъл в цивилизацията на ниво "тер" с определена духовна мисия не са започнали да се развиват, той като мислещ човек се нуждае от специална подкрепа и съдействие от страна на представители на тези цивилизации, от които е бил изпратен. Всички приети от тях цели и задачи не могат да си противоречат или да се подменят взаимно и са длъжни да съответстват на целите и задачите за неговата личност на цивилизационното ниво "тер".
Определено ниво на личностно развитие на цивилизационно ниво "тер" може да му позволи да използва някои венчелистчета от лотоса на паметта си, но той не може да ги отвори, тъй като одухотвореното му съзнание, което е получил преди раждане (въплъщение) на цивилизационно ниво "тер" не притежава позиционност и не може самостоятелно да генерира и изпраща необходимите енерго-информационни импулси към определени точки от развитието на неговото поле на времето от другите цивилизационни нива .
Има духовни мисии, чиито цели и задачи не се нуждаят от отваряне на венчелистчетата на лотоса на паметта за този, който е дошъл на цивилизационното ниво "тер". Но има и мисии, които изискват подобно отваряне.
Всички синове на Бога (Бог Отец, или нивото на цивилизацията Свeнт "Бог Отец") преди началото на духовната си мисия в цивилизациите от ниво "тер" сами решават за себе си - нуждаят ли се целите и задачите на тяхната духовна мисия от разкриването на определени венчелистчета от лотоса на паметта или не, и ако е необходимо, при какви условия, при какви обстоятелства и какви идеологически и причинно-следствена значения ще има това разкритие. Списъкът на тези условия, обстоятелства и значения, свързани с разкриването на определени венчелистчета от лотоса на паметта става основа на бъдещото информационно завещание, което Божият Син оставя на един от своите бъдещи космически учители преди смъртта на тялото в цивилизацията, която той напуска, за да се роди (въплъти) на цивилизационно ниво "тер", т.е. в условията на мислеща цивилизация.


Из книгата на Д.Д.Гурьев "Лотосът на паметта на Любомира"

Зърно-идея за генетико-биологична цивилизация - цивилизация от ниво "един"
image

Зърно-идея за разумна цивилизация - цивилизация на ниво "уа"
image

Зърно-идея на мислеща цивилизация - цивилизационно ниво "тер"
image

Цялостна еволюция на цивилизационната група "един" - "уа" - "тер"
image

Въплъщение на познаваемата част на Абсолюта в съзнанието на човек от нашата (втора) цивилизационна група
image

Идеята за еволюцията на нашата (втора) цивилизационна група, която е започнала своето развитие някъде преди 12 000 години
image

Образ на Вселенския Разум и Вселенските Домове

image




Гласувай:
54



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - много добре
31.08.2013 12:54
Много добър пост харесва ми има върху какво да разсъждава човек.Наистина красота и величие се получава когато човек се усъвършенства.Образ на Вселенския Разум и Вселенските Домове невероятно :) :) :) Браво
цитирай
2. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
01.09.2013 06:52
Както винаги - полезна информация за развитие на духовния живот и съзнанието. Благодаря! Бъди жив и здрав!
цитирай
3. tikoev - Специалистите по квантова физика и ...
01.09.2013 10:04
Специалистите по квантова физика и физика на високите енергии Силас Бин, Зохре Давоуди и Мартин Севидж от Бонският университет напълно сериозно с помощта на физични методи решават да намерят потвърждение на това, че сме сами и видимата за нас Вселена е някакъв виртуален модел. Нали изкуственият модел трябва да се отличава по нещо от истинският!

- За да оценим изцяло възможните симулации ние използвахме законите на квантовата хромодинамика и приетите в нея изчисления, - обяснява Силас Бин. – Оказа се, че стремителният ръст на мощността и производителността на компютрите действително открива потресаващи перспективи. Само след 140 години ще се появи възможност да се моделира в един кубичен метър всякаква материя и всякакви процеси в нея. А след още 410 години модел може да стане цялата Вселена.

Затова, както твърдят физиците, потомците живущи през 2422 г., напълно биха могли да създадат нашият съвремен свят.
цитирай
4. universalnite1neo - Ре rozzata , batogo
01.09.2013 16:49
:) И аз , докато четях представения откъс от книгата прецених , че е полезен за размисъл . В скоро време очаквайте да има и продължение , придружено с още картини . Поздрави !
цитирай
5. universalnite1neo - Ре 3. tikoev
01.09.2013 16:53
Представете си, че сте възседнали панаирна въртележка. Конят може да се усети като неподвижно стоящ и всичко около вас да се върти. Като резултат, вие не можете да поддържате фокус върху външния свят, но е относително лесно да се фокусирате върху коня на въртележката. Това е защото сте в илюзията на въртележката и тя се превръща в реалността за момента. Пробвайте, когато имате възможност – можете само да зърнете външният свят, който долавяте въртейки се. Както и да е, знаете че вие се въртите на въртележката, а не светът навън, чието движение е илюзия създадена от въртележката. По този начин, поради цялото движение във вселената и движение в движението, всичко тук е като езда на панаирна въртележка и тези на коня могат да получат само случаен поглед тук и там от това, което е отвъд.
цитирай
6. tikoev - Представете си, че сте възседнали ...
01.09.2013 22:44
universalnite1neo написа:
Представете си, че сте възседнали панаирна въртележка. Конят може да се усети като неподвижно стоящ и всичко около вас да се върти. Като резултат, вие не можете да поддържате фокус върху външния свят, но е относително лесно да се фокусирате върху коня на въртележката. Това е защото сте в илюзията на въртележката и тя се превръща в реалността за момента. Пробвайте, когато имате възможност – можете само да зърнете външният свят, който долавяте въртейки се. Както и да е, знаете че вие се въртите на въртележката, а не светът навън, чието движение е илюзия създадена от въртележката. По този начин, поради цялото движение във вселената и движение в движението, всичко тук е като езда на панаирна въртележка и тези на коня могат да получат само случаен поглед тук и там от това, което е отвъд.

Някои хора могат да обръщат времето и да виждат бъдещето като минало...Дежа ву-то е само прашинка в пробивите на времето...:)
цитирай
7. universalnite1neo - :) Времето е линейна величина (поне ...
01.09.2013 23:03
:) Времето е линейна величина (поне в познатия ни вариант) , затова са възможни и манипулации с него , както например се правят и поправки в миналото , носещи скокообразни последици в събитийността
цитирай
8. tikoev - :) Времето е линейна величина (поне ...
02.09.2013 13:45
universalnite1neo написа:
:) Времето е линейна величина (поне в познатия ни вариант) , затова са възможни и манипулации с него , както например се правят и поправки в миналото , носещи скокообразни последици в събитийността

:)
http://chitanka.info/text/10320-grymna-grym
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1931924
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930