Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2013 12:07 - Мисиите, еволюцията , баланс и поощрение
Автор: universalnite1neo Категория: Хоби   
Прочетен: 5458 Коментари: 0 Гласове:
50


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Председателят на Съвета на Светлите същества бе поканил трима от най-близките си приятели и съратници на неофициална среща . И четиримата бяха в сребристо-платинена аура , много видяли и минали в служба на проявеното и опазването му .

   Срещата вече бе към края си , а най-належащите въпроси , които председателят искаше да обсъди с приятелите си, бяха решени на вечерята и сега бе подхванат общ разговор. Председателят поглади сребристата си брада и каза на своя пръв заместник :

   - Бих искал да поговорим за нашия млад и достоен мисионер , който наскоро се завърна от Земята с добре завършена мисия . Благодарение на негово рисковано действие е прекъснат процеса , с който Тъмните успяваха да канализират енергията на Първоизточника за своите цели .

   Заместникът кимна и рече :

   - Понякога щастливият случай дава възможност на някой от по-незабележимите мисионери да направи , без да съзнава в цялост, голяма услуга на естествения ход на еволюцията . Той е постъпил наистина много необмислено , като е преобразувал енергийните канали , с които Тъмните канализират енергията . При обстановката, която съществуваше до неотдавна , цялата тъмна клика там щеше да се вдигне разярена и нашия мисионер да загине, преди да приключи дейността си . Но се случило така, че в този момент Тъмните орди са се били насочили към друга планета и по този начин освободената от техния контрол енергия е стигнала в чист , изначален вид до жителите . Този момък не подозира, че това щастливо съвпадение е спасило както него, така и самата планета !

   Церемониалмайсторът бе слушал разговора с интерес. Сега се обади :

   - Не съм толкова опитен относно мисиите на нашите емисари , но разбирам, че този момък е направил нещо, което се оказва от изключителна важност за Баланса . Дали не трябва да го въведем в още от познанията , за да му се даде по-голям простор да развива способностите си ?

   - Този момък – каза председателят – ще има възможност в следващи мисии да докаже и доразвие своето усърдие и способности . Знанието се конфигурира според степента на напредналост на индивидуалността – когато дойде преждевременно – поражда големи и неоправдани надежди, а късно – поражда огорчение …. В интерес на нашата отговорност за поддръжка на баланса в еволюцията двете крайности трябва да се избегнат .

   - Напълно съм съгласен – каза заместника. – От друга страна той може да бъде удостоен с някакъв знак за внимание за добре изпълнената мисия , за поощрение . Може би церемониалмайсторът ще ни услужи с предложение на подходящ жест .

   Церемониалмайсторът поглади замислено брадата си :

   - Предлагам историята на неговата мисия да влезе в алманаха на нашия съвет и той лично да разказва на своите млади другари за нея – така те ще могат да почерпят от опита му и да си извлекат нужното за своите мисии .

   - Това – възкликна одобрително председателят – е напълно подходящо за случая . Колко сте изтънчен в решаването на такива неща .

   Церемониалмайсторът си позволи една от редките си усмивки :

   - Изживяванията и опитностите на проявеното съзнание поддържат равновесието в сложната еволюционна структура. Узрелият създател трябва да отмерва положителните и отрицателните , активните и пасивните – така внимателно, както например биват мерени благородните метали. Едно зрънце в повече е достатъчно, за да наклони везните . 



Гласувай:
51



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1932296
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930