Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2012 10:20 - Мисли за коловозите на "успеха"
Автор: universalnite1neo Категория: Хоби   
Прочетен: 6045 Коментари: 8 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Какви са водещите предприемачи - крепители на системата : работят по 12 и повече часа на ден, дори ако им остане време да спят, и в съня си мислят за своя бизнес , как да го подобрят , разширят, да го стабилизират или с други думи - как да изкарат повече пари

------------------------------------------------------------------------------


   Водещата уловка , с която зомби-интелектът постига целта си е да внушава "Имай конкретни цели и задачи" , а в този дисбалансиран матричен вариант те са насочени към заемане на по-високо място в пирамидалната схема на общество

--------------------------------------------------------------------------------

   Манипулаторът се ориентира отлично в матричните шаблони . Той винаги остава в сянка и кара другите да действат вместо него, все едно са пионки на игралната дъска. Но да не забравяме, че и манипулацията е наполовина разкрита , когато се изясни що за човек е манипулатора

--------------------------------------------------------------------------------

   Една от лъжите на системата - само продажбите носят пари, всичко останало струва пари

--------------------------------------------------------------------------------

   Хората са свикнали да приемат за чиста монета всичката пропаганда на системата поради съответно многократното им натрапено още от детските години съгласие с нея. Така тези ценности , предоставени им от системата , изместват изначалните, заложени у тях и те се превръщат в хомогенна част от самата нея. Тези ценности определят действията на преуспелите ( но не само на тях !) , които започват да гледат на отношенията си с останалите като на начин за печелене на пари

--------------------------------------------------------------------------------

   Много важен момент е и с експлоатацията на вярата - както в религиозен , така и в светски смисъл. И при двете има официално приети парадигми, които постоянно контролират хората, не ги оставят и за миг да анализират от своя гледна точка предложените постулати , постоянно са мотивирани и възпитавани във философията на предложените "ценности"

-------------------------------------------------------------------------------

   Всичко е изчислено от създателите на системата до най-малката подробност, за да накарат човека да мисли и действа по начина, по който им е необходим. Ако съпротивителните му сили са прекалено силни , основани на получена алтернативна информация или резултат на намиране връзката с Висшия си аз , системата просто го отхвърля . И това не е особен проблем за нея , тъй като големия процент хора следват указаните пътеки

-------------------------------------------------------------------------------

   Успелите от гледна точка на системата хора гледат на останалите не като на духовни същества, а просто като еквивалент на някаква сума . Също обичат да проституират със своето поведение и външен вид , за да са в шаблона на "успеха"

-------------------------------------------------------------------------------

   При дълго слугуване на системата се получава необратим процес на обезличение , който е невъзможно да изчезне . Промените в съзнанието на хората са настъпили , засегната е нравствената им ценностна система. Колкото по-дълго са пили вода от кладенеца , толкова по-трудно е бъде адаптирането им отново към истинската същност . Те са забравили какво представляват 



Гласувай:
51



1. kostadin - Има само един начин да накараш др...
12.04.2012 15:57
Има само един начин да накараш другите да ти повярват ,като предложиш нещо по - добро.До тогава най- лесният начин да си осигуриш хляба е като докопаш от някъде , пари Тях ги печатат в такива количества ,че все ще се докопаш до някаква сума.Всичко друго е труд .
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. kostadin
12.04.2012 17:05
Животът на човек не се състои да подсигуриш бита на любимите хора (това е второстепенна задача), а да ги научиш да живеят. Не да оцеляват, а да бъдат живи. Разбираш ли тънката разлика ?
Ако смяташ, че общуването на хората трябва да завършва винаги със стокообмен, то ти вече си мъртъв.
цитирай
3. virgo - Привет и от мен :)
13.04.2012 00:02
може да се вметне още нещичко - някои хора имат бизнес не заради самите пари, а заради собственото си Его...с други думи чувстват се "големи" в очите на слепите :) Истината е, че тази матрица така е видоизменена, че като основен смисъл на живота ни е представен труда, че и приказки за него има ( помня приказката за Богданка- Който не работи, не трябва да яде!!!! )...Колко трябва да се промени съзнанието на хората , за да разберат - че не трябва да работят, за да ядат ....Поздрави <3<3<3
цитирай
4. universalnite1neo - Ре 3. virgo
13.04.2012 00:18
:) Привет , много на място го каза , а с поговорката примерът е красноречив . Нали помниш и една друга - "Залудо работи , залудо не стой" ?
Ако опростим нашия материален начин на живот си даваме възможности, които са ни отказвани, когато работим, работим и работим в преследване на материалната мечта и нейните символи на "успеха". Време е да се освободим от т.нар. работна етика. Според нея, ако не сме ангажирани с платена работа през целия ден, най-малко пет дни в седмицата, ние сме мързеливи и лениви. Какви глупости ! Но какво би било по-добро за Системата през последните около 200 години от това да се вярва в работната етика и в нейния погрешен морал ? Когато хората отхвърлят тази обусловеност и си дадат време и възможност да изплзват пълния си творчески потенциал, ще има промени, които са за добро
<3<3<3
цитирай
5. diadokolio - Винаги има и възможност, за нова пътека!
13.04.2012 07:58
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за коловозите и търсенето на собствена пътека!
Днес е специален ден, ден за размисъл и преоценка!
Много ме впечатли Вашето - " Залудо работи, залудо не стой"!
Работих 32г. с тебешира, черната дъска и математиката, но всяко нещо е до време, възрастта си казва думата. Бавно и внимателно се подготвях, като успоредно с държавната работа, натрупвах знания и умения, за да я напусна без стрес, но в моя пътека. Природата ми дава много математически задачи, които са съобразени с метеорологичното и часово време. Къде да се впиша? Защо да чакам? Защото дърветата плододават след седмата или 12-та година. Грудковото, вегетативното или размножаването чрез резници, е зависимо от време. Изчаках го и напуснах, но без сътресения, защото бях инвестирал в себе си и в Земята, а Земята е щедра, винаги дава бонуси, ако съм вложил труд, но не блъскане, а с поглед в следващите 10-15 години. Не, не в количества, а в разнообразие, защото метеорологичното време е непредсказуемо, трябва да съм готов за изненади и да имам няколко варианта. Защо съм търсен? Защото им давам право на избор, на пакетирана продукция, а личен допир с харесаното от тях.
Много бяха упреците от близки и приятели, че моловете дават всичко, а аз влагам в загубена кауза.
Но през последните 2 години се получи бум, от жажда за истинско.
Моята малка пътечка се превърна в път към парка ми, където плодовете, зеленчуците и лечебните треви, са част от хармонията с цветята и зелевите храсти, а не производствени площи.
Защо изричаме- "Райска градина", а не се споменава, за- "Райски завод", "Райска фабрика", "Райски офис" и т.н.?
Нямам много, но имам достатъчно, за да съм полезен на себе си, на деца и внуци, а те да са волни при гостуване. Невероятна е разпускащата сила на цветните лехи, малко труд и от ранна пролет до късна есен съм обгърнат от багрите им, ароматът им е фантастичен, но реален.
Весели празници!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
6. kostadin - universalnite1neo, така е но ние ...
13.04.2012 10:44
universalnite1neo,така е но ние все пак живеем в общество с държавна рамка.Разбира се ,че ако искаш да помогнеш на някого не е да го нахраниш ,а да го научиш как да си осигурява сам прехраната.Ако нещо е било лишено от подходящи условия, то започва да линее.За какво ни е държава ,ако тя не е в състояние да подържа нормалното процъфтяване на човешките способности.Първото условие да имаме държава е да сме в състояние да си произвеждаме сами храната.Контрола и санкциите на държавата е необходимо да се насочи към паратизитиращата мафия на прекупвачите ,а финансовата помощ може да се изрази в грижата на държавата да изкупува храните произвеждани у нас за нашето население.Крайно време е да се разбере ,че индустрията ни е умряла -за сега.но главното е ,че с внос от вън на храни дълго няма да просъществуваме.Но не вярвам това да стане.
Няма как чуждите инвеститори да мислят за нашият народ.Приказките за тяхното превличане са същите ,като приказката на Божков ,че няма нищо страшно ако чужденци изкупят земята и промишлеността ни .Помните ли ,че СДС казваше нещата се продават за толкова пари колкото дават.Идиотщината ни преследва повече от 4 петилетки.
цитирай
7. universalnite1neo - Ре 5. diadokolio
13.04.2012 18:25
:) Привет !
Няма никакво съмнение , че заниманието с градината и въобще всяко занимание , неподлежащо на "организираната трудова заетост" носи съвсем различен заряд , което от своя страна се обективира в определение като Райски :) Пожелавам все така да протичат заниманията Ви . Поздрави и весело изкарване ! :)
цитирай
8. universalnite1neo - Ре 6. kostadin
13.04.2012 18:27
Въпрос - а не е ли държавата продукт на всички тези , които задържат инкарнираното човешко съзнание в затворения цикъл, известен и като Самсара ? Когато се осъзнае това , съвсем естествено започва и собственото узряване , което е несъвместимо с подобни робовладелски шаблони .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1929206
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930