Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2011 12:12 - Бастионите за контрол - икономика и работна заетост
Автор: universalnite1neo Категория: Други   
Прочетен: 9272 Коментари: 20 Гласове:
47


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Духовното просветление е прекрасно, но без практическа изява то може да бъде надвито от силите на контрола. Ние трябва не само да мислим за любов и промяна, но трябва и да ги изживеем. 
   Ако например не предизвикаме на практика амбициите на Илюминати, ние позволяваме духовния ренесанс да бъде блокиран.
   Първото нещо, което трябва да направим, е да изключим икономическия растеж от нашата преценка за човешки и икономически успех. Брутният вътрешен продукт (БВП) е величината, която хипнотизира и контролира политиката на правителствата по целия свят. Но мога да ви уверя, че той е безсмислен. Всичко, което той измерва, е количеството пари, сменили собственика си срещу продадени стоки и извършени услуги през коя да е година. Това е БВП. Икономическият растеж не е мерило за икономическия успех, той е просто измерение на икономическата АКТИВНОСТ. Все едно да измерите успеха на футболен отбор въз основа на броя изпълнените тъчове в един мач, вместо според броя вкарани голове ! Всеки път, когато има природно бедствие, причинено от преследването на икономическия растеж, парите, изхарчени за противодействие на това бедствие се ДОБАВЯТ към икономическия растеж, защото те допълват икономическата активност ; всеки път, когато някой е болен и се нуждае от лечение, то се добавя към БВП ; същото е и по време на война. Системата на самоунищожение взима парите, натрупани от растежа, и парите, натрупани от ПОСЛЕДИЦИТЕ от растежа, и вместо да разграничи едните от другите, тя СЪБИРА двете. Потресаващо ? Така е, но това е системата, която контролира вашия живот и разрушава планетата.
   Системата ни контролира чрез зависимостта за всички неща от първа необходимост - храна, дрехи, топлина, подслон. Това е нейната амбиция, вдъхновена от дисбаланса и до голяма степен е реализирана. Тази зависимост за нещата от първа необходимост означава, че ние трябвада играем играта на Системата или няма да оцелеем.
   Докато падането на Системата може да се разглежда като опасност за нас, то наистина е възможност за разгръщането на цялата безкрайна сила на човешката изобретателност. Тя е държана в плен от системата, при която мисленето е последното нещо, което се иска от вас. Заповеди се издават отгоре от малцина, а множеството прави това, което му е заповядано. Тяхното мнение не се иска, те са третирани като роботи. Ако искате да намерите най-добрия начин да направите нещо, не питате шефа на офиса, а онези, които вършат работата ден след ден. Но тези хора рядко са търсени за консултация. В бъдеще няма да има "ние" и "те", нито заповеди отгоре. С напредването на духовната трансформация онези, които сега налагат възгледа си на другите, ще бъдат в една и съща равнопоставеност с всички останали.
   С всеки ден все повече "финансови победители" намират работата си незадоволителна или безинтересна. Техният истински Аз изплува на повърхността и в съзнанието им навлизат нови възгледи и стойности. С продължението на този процес те ще започнат да си задават много въпроси, каквито никога преди не са се сещали. Сред тях ще са: За какво точно служи моят бизнес ? За какво всъщност сме ние тук ? Дали само да трупаме пари, колкото се може по-бързо и повече ? За това ли е целият живот ? Може би сме тук, за да изпадаме в ужас, ако всяка година не продаваме повече неща ? Знам, че има бизнесмени, които вече си задават тези въпроси и осъзнават, че те също са жертви. Новият бизнес, който ще израстне от пепелищата на старото по-скоро ще служи, отколкото да експлоатира и ще преценява успехите си според следните критерии : 
1) Процесите на производство, дистрибуция и продажба на продукта нанася ли някакви вреди на планетата и на екосистемите, поддържащи живота ?
2) Дали бизнесът експлоатира света, вместо да допринася за излекуването му, да служи реално на човешките потребности и да го превръща в по-добро място за хората и всички форми на живот ?
3) Дали бизнесът наранява или експлоатира животните душевно, емоционално или физически и причинява ли им някаква болка или стрес ?
4) Дали бизнесът експлоатира хората с цел максимално увеличение на печалбата ? Плаща ли реално за труда им и използва ли икономическата си мощ, за да ги накара да приемат това, което им се предлага ? Експлоатира ли доставчиците или по-слабите страни и хора, като злоупотребява с икономическата си власт над тях ?
5) За да е печеливш бизнесът, необходимо ли е други хора или страни да губят ?
6) Ангажираните в този бизнес чувстват ли, че са част от процеса на вземане на решения и че им е предоставена възможност да разгърнат целия си творчески потенциал, или чувстват, че творческите им сили не отговарят на строгата корпоративна структура, в която максимализирането на печалбата е единственият движещ мотив ?

   Заслужава си да се отбележи отново, че колкото по-малко материални желания имаме, толкова по-малко ще трябва да работим и да печелим, за да живеем. Това ни оставя повече време, през което да правим онова, което наистина искаме. Ако опростим нашия материален начин на живот си даваме възможности, които са ни отказвани, когато работим, работим и работим в преследване на материалната мечта и нейните символи на "успеха". Време е да се освободим от т.нар. работна етика. Според нея, ако не сме ангажирани с платена работа през целия ден, най-малко пет дни в седмицата, ние сме мързеливи и лениви. Какви глупости ! Но какво би било по-добро за Системата през последните около 200 години от това да се вярва в работната етика и в нейния погрешен морал ? Когато хората отхвърлят тази обусловеност и си дадат време и възможност да изплзват пълния си творчески потенциал, ще има промени, които са за добро ; взрив в изкуствата като начало. Музиката ще изиграе основна роля чрез използването на нейните вибрации за повишаване на честотата на планетата, макар че тя може да се използва и за противоположното, ако попадне в неподходящи ръце. С ускорението на промените ще открием повече ноти и тонове. 
   Хората мислят, че крахът на сегашния ред ще доведе до връщането ни в пещерите и палатките во веки веков. Но освобождаването на човешката творческа сила ще ни въведе в един свят на изобилието. Да си беден не е чистота, това е просто бедност и ние ще притежаване познанието как да отстраним този тумор. Наш ще бъде светът, който подкрепя красотата, стила и достойнството във всяко нещо. Идеята, изложена от някои, че да живееш тежко е един вид духовно улично кредо е чиста заблуда според мен. Трансформацията има за цел баланса, докато бедността е очевиден белег за дисбаланса в обществото .



Гласувай:
47



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ferdi - !!!
24.08.2011 13:03
Чудесно казано Нео! :) Поздрави!
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. ferdi
24.08.2011 13:26
:) Привет , просто припомняне на известни положения . Поздрави и за теб ! :)
цитирай
3. galatceq - Много ми хареса, съвсем вярно е Нео. ...
24.08.2011 13:37
Много ми хареса , съвсем вярно е Нео .
Знаете колко често ви убеждават от медиите, че основната цел била да се създаде средна класа у нас. Така щяло да стане повдигането нивото на нацията. В същото време виждаме как непрекъснато се приемат редица рестриктивни мерки спрямо хора, желаещи да развиват малък и среден бизнес. Като връх на наглостта ни уверяват, че причината за неуспеха в тази сфера бил невъзможен поради неспособността на хората да развиват успешно своите бизнес-инициативи. А в същото време продължават да се откриват големи търговски вериги, които именно задушават възможността на обикновения човек да прояви инициатива със свой малък, но достоен бизнес. Оказва се, че в “социалната” насоченост на системата всъщност няма нищо социално.
цитирай
4. amore - Подрави за постинга, неонуличке! :)
24.08.2011 14:18
Чудесно казано! Сривът на старата система е неизбежен, защото не е подчинен на закона на любовта и състраданието, а на нехармоничното натрупване на излишъци. Моят принцип е: не прави днес това, което можеш да свършиш утре. Остави си време за съзерцание и самовглъбение, за да разговаряш и опознаеш себе си. Трябва да спрем да се идентифираме с това, което притежаваме, или с мястото, което заемаме в социалната скала, а да използваме за единствена идентичност и отправна гледна точка себе си. Истинската си същност. Сърдечен поздрав, приятелю! <3
цитирай
5. universalnite1neo - Ре 3. galatceq
24.08.2011 14:31
:) Привет !
При положение , че имаме т. нар. Оптимум по Парето , който гласи " Не може да се подобри благосъстоянието на субект Х, без да се влоши това на У " .... за какво да говорим повече ? Поздрави за теб ! :)
цитирай
6. universalnite1neo - Ре 4. amore
24.08.2011 14:34
:) Привет , приятелко ! Най-сърдечен поздрав и за теб ! :)
Предишната прозорливост бе съсредоточена върху парите, производството и експлоатацията. Това е действителността, която тя е създала. Новата проницателност е насочена към уважението и любовта към целия жив свят и към всичко, което е Сътворение. Това е светът, който скоро ще настъпи <3
цитирай
7. zelas - Да добре написана статия и много ...
24.08.2011 18:16
Да добре написана статия и много полезно обяснение на заблудата за БВП, ОБАЧЕ не очаквайте нещо да се промени, сега или за в бъдеще - клопката е много здрава и тя ще става още по-здрава, защото хората имат и искат промяна. Промяната ще послужи за прикриване на старата система.

Единственото, което човек може да направи сега е да живее в някоя малка ферма, където да произвежда повечето от материалните си нужди.
цитирай
8. ahair - Проблема е следния...
24.08.2011 22:42
Проблема е следния, че сега когато трябва да се решават Духовни задачи, ние искаме да решаваме материални, затова е и тази криза, да престанеме с този груб материализъм. Да, на моменти няма какво да ям, но Любовта никога не ме напуска!
цитирай
9. pumona - и точно като чехкинята, която цели две години е живяла само според нуждите си, като...
25.08.2011 00:26
като е заменяла нещо за нужно нещо. вероятно е произвеждала, но хората, живеещи сред купища бетон, и чакащи едномесечната си заплата от месеци наред - нямат избор.
И както каза 7. zelas - да се изнесем на полето, за да произвождаме храната си.
само че е много лесно да се каже.... :(
цитирай
10. batogo - Според мен наистина това е бъдещ...
25.08.2011 12:16
Според мен наистина това е бъдещето. Потвърждава го и самата логика на живота, която се базира на съвършена хармония. За съжаление осъзнаването е твърде бавен процес, но твоята статия е добър катализатор за процеса.
цитирай
11. universalnite1neo - Ре 7. zelas
25.08.2011 13:11
За БВП е ясно , а за останалото - много ми допадна коментара на ahair ....
цитирай
12. universalnite1neo - Ре 8. ahair
25.08.2011 13:14
:) Моите поздравления за мнението !
цитирай
13. universalnite1neo - Ре 9. pumona
25.08.2011 13:30
Многото страх и индоктриниране са довели до това положение . А няма кой друг да ни помогне , ако не започнем сами
цитирай
14. universalnite1neo - Ре 10. mihala
25.08.2011 13:32
:) Не е съвсем по темата , но имам мисъл като за въпроса : Никой от нас не е една-единствена личност, всички сме сбор от множество. Но ни е удобно да забравяме за несъвършените си съставки. И ако една от тях успее да ни се изплъзне и след време се озовем очи в очи с нея, предпочитаме да я обявим за нереална ....
цитирай
15. universalnite1neo - Ре 11. batogo
25.08.2011 13:33
:) Благодаря , за радост не съм единствен и се надявам, че в точния момент ще сработи принципа на стотната маймуна . Поздрави и успехи ! :)
цитирай
16. universalnite1neo - Ре 17. mihala
27.08.2011 17:38
:) Просто следвах нишката за холографската реалност , за да стигна до този извод ...
цитирай
17. marley - Всеки ви хвали за добрият постинг, но никой не е отговорил на въпросите Ви.
30.08.2011 09:22



Ренесансът е епоха на освободените духовни стойности. Човекът от подобие на божественото става духовна проекция на Бога и то в пространството на земното и телесното, а не в отвъдното, в измисления и илюзорен рай.

Вярата - като библейска категория - също променя посоката и целта на духовните си внушения. Човекът вече вярва в себе си и в своите възможности. Той е същност и смисъл на вярата. Той е самата вяра. Всичко започва и свършва с човека. Ако човекът не съществуваше, нямаше да има конфликти които да предизвикват войните.


Нео -въпроси

1) Процесите на производство, дистрибуция и продажба на продукта нанася ли някакви вреди на планетата и на екосистемите, поддържащи живота ?
2) Дали бизнесът експлоатира света, вместо да допринася за излекуването му, да служи реално на човешките потребности и да го превръща в по-добро място за хората и всички форми на живот ?
3) Дали бизнесът наранява или експлоатира животните душевно, емоционално или физически и причинява ли им някаква болка или стрес ?
4) Дали бизнесът експлоатира хората с цел максимално увеличение на печалбата ? Плаща ли реално за труда им и използва ли икономическата си мощ, за да ги накара да приемат това, което им се предлага ? Експлоатира ли доставчиците или по-слабите страни и хора, като злоупотребява с икономическата си власт над тях ?
5) За да е печеливш бизнесът, необходимо ли е други хора или страни да губят ?
6) Ангажираните в този бизнес чувстват ли, че са част от процеса на вземане на решения и че им е предоставена възможност да разгърнат целия си творчески потенциал, или чувстват, че творческите им сили не отговарят на строгата корпоративна структура, в която максимализирането на печалбата е единственият движещ мотив ?


- отговорите:

1. - Отговорът е - НЕ. процесите не са толкова фрапиращи за да повредат планетата. Планетата ни досега - милиони години се е справяла с какви ли не препятствия и е оцеляла.
2. - Отговорът е - Бизнесът предизвиква лакомията -човешка, за повече и повече капитали, натрупани от печалбите. Бизнесът създава класите - богати и бедни. При социализма-комунизма класите са важно нещо, при капитализма - класите са неизбежни. Щом има бедни страни, ще има богати,а как богатите са станали богати -
от къде са тецзи богатства - например: Англия в началото на ХХ век "присвоява" богатствата на Африка, с оправданието, че по този начин ще ги " запази" в музеите си.
3. - Отговорът е - бизнесът с животни - няма начин да не ги наранява, той направо ги убива.
4. - Отговорът е - Максималното увеличение на печалбите - тези следства за препитание зависят от спекулативните сделки. Спекулацията води до големи печалби.
5. - Отговорът е - Печалбите идват от начина по който търговците предлагат продукцията. Високите цени не, винаги водят до печалби. Високата цена понякога играе лоша шега - води до загуби на капитали.
6. Отговорът е - нож с две остриета - защото, ако всеки бизнес е част от процеса на вземане на решения и имат тази възможност да разгърнат целия си потенциал и възможности, ще има напредък в технологиите. Но, потенциалът и възможностите трябва да са подплатени и с необходимите ресурси и капитал за да видят "бял свят" и да бъдат в помощ на хората. За сега единствено големите корпорации, мегазаводите и големите капитални строители са на пазара, те предлагат добри условия за растеж на технологии и проести. Малките предприятия са на доизживяване, ако не се обединят или ако не бъдат погълнати от големите, малките просто ще загинат, ще фалират.
Илюминатите - т.н. Световен ред цели именно това - Обединение на капиталите и пълен монопол.
Затова и Европа се обедини, направи ЕС - нещо като Американските щати. Остава Азия и Африка да обединят държавите в общ съюз и тогава ще видим големия чеп. Какво ще се получи?
цитирай
18. universalnite1neo - Ре marley
30.08.2011 22:18
:) Само мога да се радвам за толкова активно поставяне на въпроси по темата , която съм повдигнал . Най-напред ще припомня нещо, което съм изтъквал нееднократно в стари постинги - религията и науката (тази, която е приета за официална ) имат интерес да поддържат статуквото . За ролята на илюминатите също съм писал доста . По-интересно сигурно ще бъде , ако погледнете на този линк една интересна идея за начин на живот извън системата - http://universalnite000.blog.bg/drugi/2009/12/30/razdiala-sys-starite-ikonomicheski-paradigmi-chast-4.463670
И нещо от голяма важност , поради което описаната картина се задържа така успешно : Манипулаторите не искат да знаем , че сме вечни същества от светлина и любов с неограничен потенциал; нито , че можем да променим света, като промениме начина си на мислене; и определено , че всички сме Едно, равни части на едно и също цяло, тръгнали по пътя на еволюцията чрез опита. Хората, които знаят и живеят с тези неща, не се поддават толкова лесно на контрол и направляване. Би било далеч по-добре да ни убедят, че сме космически случайности без бъдеще, или да ни държат в плен на догмата на някоя строга религия и да правят всичко възможно да осмиват и прикриват противоположната информация.
цитирай
19. aqua2011 - Здравейте, хубава провокация за размисъл :)
01.09.2011 17:37
Прочетох внимателно посочения линк и на прима виста предложената схема за размяна ми напомни вид натурална размяна. Но ако има дори и виртуален вид валута, част от хората с не особено много възможности и дарования, пак не биха могли да изплатят полученото чрез своите умения. И като си се познаваме, пак ще има разногласия кой повече дал, кой взел и т.н.
Но е чудесно да мислим в посока "алтернатива на парите", тя никога не е обсъждана досега.
Мисля, че за промяна в мисленето по отношение на печалбата и лудата надпревара за пари е нужен пълен завой в ценностите на човечеството. Опитайте да си представите, че вместо състезанието за непрекъснато обогатяване в пари, имоти, власт и т.н. основен култ на обществото стане ЖИВОТЪТ, т.е. опазването, грижата, подкрепата, любовта към човека, животните, растенията, земните недра, водата, въздуха... И всички усилия, производства, технологии, изобретения, творчество, идеи и духовни сили на човечеството се впрегнат в това... В днешния момент самата идея звучи като романтична утопия, но пък колко привлекателна е тази утопия и как моментално умът започва да изгражда образи от един такъв живот... Може би това е пътечката - да изградим ВИЗИЯ за един нов живот, в който за всекиго ще има собствено място, на което да тежи с уменията и възможностите си и е равнопоставен във всяко отношение с останалите.
Аз лично опитах на няколко пъти да предизвикам хората да помечтаят на воля, да развихрят фантазията си и да опишат живота, който биха живяли, ако не зависеха от парите. Ужасното е, че малцина се опитаха, още по-малко успяха, а повечето стигаха до разруха и смърт. Нима ни е отнета и силата да визуализираме мечтите си? Нима не започва всичко от способността да "видим" във въображението си един завършен образ, след което несъзнателно да следваме пътя до сътворяването му? Това за мен е смърт, краят на творческото начало у всеки човек. Ненапразно е казано, че човек е толкова голям, колкото са мечтите му.
Затова да помечтаем и споделим мечтите :))
цитирай
20. universalnite1neo - Ре 22. aqua2011
02.09.2011 21:37
Всичко е мисъл и мисълта е всичко. В материалния свят не става нищо, което да не е било предшествано от мисъл. Физическите действия са проявления на мисълта. Ако мисълта не е в хармония и е деструктивна, такъв ще е и материалният свят. Но ако тя е хармонична, любеща и конструктивна, такова ще е и обществото. Ние създаваме своята собствена действителност и затова проницателността е толкова важна. Колкото по-голяма е тя, толкова по-широка е действителността. Предишната прозорливост бе съсредоточена върху парите, производството и експлоатацията. Това е действителността, която тя е създала. Новата проницателност е насочена към уважението и любовта към целия жив свят и към всичко, което е Сътворение. Това е светът, който скоро ще настъпи
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1929158
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930