Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 12:12 - Накратко за телепатията
Автор: universalnite1neo Категория: Други   
Прочетен: 23233 Коментари: 54 Гласове:
56


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Накратко телепатията може да се определи като канал за връзка между два ума без посредничеството на известните пет сетива. Според материалната наука ако хората нямат непосредствен контакт помежду си, то не са възможни никакви връзки. Окултистите обаче знаят, че съществуват и други сетива извън известните на науката. Петте сетива имат съответни астрални двойници, чрез които в астралната област човек може да вижда, чува, вкусва, мирише, и дори да осезава без употребата на физическите органи. Нещо повече - той притежава шесто чувство, което може да приема мисли от други умове на големи разстояния. Петте астрални чувства са съответни астрални части на петте физически - те функционират в астралната област така, както физическите във физическата област. Шестото или телепатичното чувство също има физически орган и съответен астрален двойник. Физическият орган на телепатията е също тъй осезаем, както и носът, ушите, устата. Вдълбано в мозъка, близо до средата на черепа, почти право ! над върха на гръбначния стълб се намира малко тяло с червено - лилаво или лилаво - син цвят, конусообразно, поставено върху основата на третия отдел на мозъка през церебела. Това е маса от нервни клетки и т.нар. "мозъчен пясък". Познато е на западната биология и физическата наука го нарича "Конусообразно тяло", но учените не знаят функцията, целта и употребата на този орган в мозъка. В някои учебници се отбелязва фактът, че този орган е по-голям у децата и по-развит у жените, а това е забележително явление.
    Йогите и много други окултисти от дълбоки векове знаят, че това конусообразно тяло е органът на телепатията. Чрез него мозъкът приема трептения от мисли, изпратени от други мозъци. Не е необходимо за този орган да има специално отверстие, както имат ухото и носът например. Трептенията на мислите преминават през физическите тела. Когато някой мисли, той произвежда трептения, с по-малка или по-голяма интензивност в обкръжаващия етер, който, подобно на светлинните вълни, се разпространява в различни посоки. Тези трептения, достигайки телепатичния орган, възбуждат мисли в мозъка на получателя. В зависимост от обстоятелствата тези мисли могат да преминат в областта на съзнанието или да останат в инстинктивния ум.     Следователно:
Телепатията е получаване, съзнателно или не, на трептения или мисли от дадено лице, изпратени, съзнателно или не, от ума на друго лице. Мисловните вълни се различават по своята интензивност и сила. Целенасоченото получаване или изпращане, или съсредоточаването от страна на двамата увеличава силата на връзката, както и точността, и яснотата на получаваните мисли.




Гласувай:
57



1. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Нео!:) Вярвам в "седмото чувство"... От опит!
20.07.2011 12:22
"В някои учебници се отбелязва фактът, че този орган е по-голям у децата и по-развит у жените, а това е забележително явление." - Много мило от твоя страна.:) Не знам за този орган, но трептенията са като непрекъснати пулсации, колкото и да ги игнорираме, не бихме могли напълно да ги "приспим":) А това за осезанието, като мирис, дори е буквално. Случвало ми се е и знам, какво имаш предвид.:) Чувства и мисли без думи... Много е хубаво, но малко са сродните духом, с които можеш да си го позволиш. Поне аз... Поздрави!
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. malchaniaotnadejda7
20.07.2011 12:31
:) Привет , Надежда !
Вярвам ти , а и ще припомня нещо : Всичко е мисъл и мисълта е всичко. В материалния свят не става нищо, което да не е било предшествано от мисъл. Физическите действия са проявления на мисълта.
Поздрави и много вдъхновение ти желая :)
цитирай
3. universalnite1neo - Ре 2. nikstan
20.07.2011 12:34
:) Привет , усетих много положителност и пожелание да продължа в същия дух . Благодаря ти , Николай , да се връща от същото :))))
цитирай
4. amore - Привет, неонуличке! :)
20.07.2011 12:49
Много точно си представил телепатията. Не случайно казват за жените, че сме по-интуитивни. А дечицата - те са си в непрекъсната връзка с невидимия свят, докато не активираме в тях аналитичния ум и не ги вкараме в нашите модели. Напълно споделям и изказаното в отговор 3. Новите енергии активират винаги съществували, но закърнели центрове в нас, с които започваме да се учим да функционираме и комуникираме. Сърдечен поздрав, приятелю! :))
цитирай
5. universalnite1neo - Ре 5. amore
20.07.2011 13:11
:) Привет , Аморе !
Знам за способността на жените - лявото полукълбо , свързано с интуицията е по-активно в женското тяло. Само ще отбележа, че с напредъка на душата вида пол няма значение ;)
А понеже стана въпрос за новите енергии и припомнянето за тях - подготвям материал и на тази тема, за който съм сигурен, че ще ти бъде доста интересен :) ;)
Поздрав най-сърдечен , приятелко ! :)
цитирай
6. amore - Още веднъж съгласна, неонуличке! ;)
20.07.2011 13:46
С напредъка на душата преминаваме през уравновесяване на мъжките и женските енергии в нас. Очаквам с нетърпение следващия ти постинг! :)
цитирай
7. universalnite1neo - Ре 7. amore
20.07.2011 13:58
:) Именно . По едно време си бях поставил за цел да проуча през какви инкарнации съм минал и се оказа така, както ти го написах в предния коментар :)
Другата седмица сигурно ще съм готов с въпросния постинг, а дотогава - най-положителни чувства ! :)
цитирай
8. eonalightholder - Мило Нео, а какво ще кажеш за връз...
20.07.2011 15:11
Мило Нео, а какво ще кажеш за връзката между телепатичният орган и т.нар 3-то око ,горе долу за обеснение устройството на приемо-предвателя ,преобразувателя и тнт. Друго ,което ми е чудно , има според мен видове енергийно общение (телепатия) има момент когато се улавят общите трептения някъде в пресечна точка в етера има и моменти когато някой пристига директно да си те разгледа ,чрез проникване в твоето поле , тогава аз лично го чуствам от дясно на коронната чакра. Много ли объркано стана ?
цитирай
9. universalnite1neo - Ре 9. eonalightholder
20.07.2011 15:24
:) Привет , мила !
Не е объркано , а ще го нарека обстоятелствено , в което няма лошо :) И така - за третото око се знае , че се проявява под формата на хипофизата, управлява долната част на мозъка и нервната система, ушите, носа и лявото око, което е окото на личността. Основни функции на шестата чакра: висш интелект, ясновидство, интуиция, изострен слух.
Виж за втората част от коментара ти - аз имам моменти на телепатия именно с предаване на трептенията в етера , докато при описаното разглеждане с проникване в полето е вид нахлуване от най-често недоброжелателни същества . Поне от моите преживявания мога да го твърдя ;)
цитирай
10. eonalightholder - За щастие тея нежеланите същества ...
20.07.2011 15:37
За щастие тея нежеланите същества бягат от мен хихихихи, случвало ми се е с хора които още не знаят как става ,че се пита (на квантово ниво) дали могат да бъддат допуснати ,разни любопитковци които нямат търпение да използват способността си :) Странното ми е ,че входа или звънеца са от дясно хихихихихихихи поне аз там ги усещам :)
цитирай
11. svoboda64 - Ако говорим в медицински термини (анатомия),
20.07.2011 15:46
става въпрос за medula oblongata - най-долно разположената част на мозъчния ствол, свързаваща гръбначния мозък с мозъка. Не е вярно, че учените не знаят нейните/неговите функции. Може да си изберете която и да е статия в мрежата на тази тема, напр. http://www.healthline.com/human-body-maps/medulla-oblongata

Друг е въпросът, че като една от най-старите части на мозъка (исторически), medula oblongata крие тайни, за които още не сме готови :) Смята се, че тя отговаря за автономните рефлекси и че не може да бъде под съзнателен контрол :) Известно е обаче, че йогите го могат... Или поне на някои от нас :)))
цитирай
12. universalnite1neo - Ре 11. eonalightholder
20.07.2011 15:51
:))) Дали дясната страна на звънеца не е свързана с факта , че съответната половина от мозъка е отговорна за логиката ? Както казваш - любопитковците са неуверени , все още в начален етап на интуитивните си заложби ?
цитирай
13. universalnite1neo - Ре 12. svoboda64
20.07.2011 15:56
:) Привет !
Всъщност имаш право - правени са изследвания и едно от тях бях публикувал миналата година в блога си, то е на Йордан Панов и може да се прочете тук - http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/07/12/d-r-iordan-panov-za-quot-tretoto-oko-quot-chast-2.575777
Поздрави , Свобода ! :)
цитирай
14. svoboda64 - Не, Нео,
20.07.2011 16:44
universalnite1neo написа:
:) Привет !
Всъщност имаш право - правени са изследвания и едно от тях бях публикувал миналата година в блога си, то е на Йордан Панов и може да се прочете тук - http://universalnite000.blog.bg/drugi/2010/07/12/d-r-iordan-panov-za-quot-tretoto-oko-quot-chast-2.575777
Поздрави , Свобода ! :)


Става въпрос за различни части на мозъка с различни функции - тук говориш за медула облонгата, а в постинга, който си цитирал - за епифизата. Аз имам предвид точно медула облонгата. И настоявам толкова, заради информация, която е получена директно и безапелационно по време на сън, когато логическата функция (това, в което са ни научили да вярваме) е изключена. "Това можеш да го правиш благодарение на медула облонгата". Ще ми простиш, но няма да споделя какво беше действието-движение, което 'можех' насън, но не и наяве. Знам само, че е описвано сред достиженията на йогите от най-висок ранг :) Това го 'чух' преди тридесет години. Оттогава ми е прелюбопитно да научавам за всичко, което се свързва с... медула облонгата, термин, който не е бил в активния ми речник на гимназистка, макар и да съм го учила по анатомия година-две преди това :)))))
цитирай
15. universalnite1neo - Ре 15. svoboda64
20.07.2011 17:15
:) Интересно ... сигурно е било лично това послание , знам по мои такива . Все пак дали не е свързано с нещо от този род : "Свещеният Ум е обединението на лявото и дясното полукълбо и това обединение има потенциала за свързване и разбиране на божествената интелигентност в светлината, на светлинните частички, които мозъкът абсорбира от светлината в областта на Медула Облонгата и коронната чакра. " ( от сайта shamballa-bg.net )
цитирай
16. bairakslavei - :))
20.07.2011 17:41
Да не бъркам позивната , що никой не ми отговаря ???
Опасни неща нищите .
:)))
цитирай
17. anahata - позволявам си да допълня темата
20.07.2011 18:09
Има един термин "самияма", който означава способност на едно съзнание на се свърже с друго /най-общо казано/ и да почерпи интересуваща го, складирана 'там" информация. Това е процесът, позволяващ лечители, ясновидци, шамани да получат информация за своя пациент/клиент. Ние постоянно обменяме информация не само помежду си, но и общуваме с останалите обитатели на планетата - животни, растения, минерали. И използваме същия механизъм за да осъществим тези контакти.
цитирай
18. universalnite1neo - Ре 19. anahata
20.07.2011 18:14
:) Привет !
Хубаво включване с коментара . Познато ми е - когаго човек забрави себе си като личност и се вживее в обекта на концентрация, той получава тези моментни "превъплъщения".
Поздрави :)
цитирай
19. universalnite1neo - Ре 18. bairakslavei
20.07.2011 18:15
:) Привет , щом си тук - няма объркване , както няма и случайности !
цитирай
20. ckarlet - Написаното е голяма истина. Усе...
20.07.2011 19:00
Написаното е голяма истина. Усетила съм го по себе си.
Поздрави, Universalnite1neo!
цитирай
21. dolsineq - "Улавянето" на чужди ...
20.07.2011 19:11
"Улавянето" на чужди мисли е навярно много приятно...;)
цитирай
22. universalnite1neo - Ре 22. ckarlet
20.07.2011 19:14
:) Привет !
Най-хубавото е личния опит и това не може да замени и 100 хубаво написани текста . Радвам се, че го имаш .
Поздрави за теб , ckarlet ! :)
цитирай
23. universalnite1neo - Ре 23. dolsineq
20.07.2011 19:15
:)))) Далеч не всеки път , уверявам те ! Когато е деструктивна - не ме питай как се отразява ;)
цитирай
24. eonalightholder - Анахата тъкмо за то ва говоря, че ...
20.07.2011 20:44
Анахата тъкмо за то ва говоря ,че това е едно от нещата където подобни личности извършват грях , тоест злоупотребяват с намесата. Защото на първо място не винаги това проникване не е поискано, второ когато се влиза в съзнателно навлизане в нечие съзнание може да има вреди и за двете страни ако не си достатъчно подготвен . Както във физическият свят има вируси ,за които може една от имунните системи да няма антитела и да се разболее, става въпрос за енергийни взаимотношения и болести естествено , но зависи от сериозността могат да се отразят и на физическото тяло. Това искам да го кажа относно отговорността на осъзнатото енергийно общуване, обикновено няма проблеми ,когато се довериме на Духа и той ни води в откриването на новите възможности и всичко става лесано както дишаме. Всичко друго е насилване на енергии и не Богоугодни действия. Разликата между чародействието и Дарбите на Духа винаги е била много тънка. Инструмента си е инструмент ,кой как ще го използва вече е друг въпрос, но с голямата сила и голямата отговорност , каза Спайдърмен ;))))
цитирай
25. reason - Еха, колко телепати се извъдиха! И ...
20.07.2011 21:01
Еха, колко телепати се извъдиха! И всички нещо усещат... Браво, браво :-)))

Орган на телепатията няма. Нито лилави сектори в мозъка. Съзнанието не е по-малко инстинктивен ум от подсъзнанието, така че няма причина да се прави разлика между инстинктивен ум и съзнание. Предполагам, искаше да кажеш, че интуицията е функция на подсъзнанието. Да, така е.
Окултистите, както и всички, самоопределили се за "магьосници", не могат нищо... може би веднъж на 10 години някой ще усети нещо лекичко и ще си втълпи, че има телепатични способности или кой знае какви там свръхсили. Оттам идва увереността, че всяко засърбяване на носа едва ли не е проява на способности. Накарай един окултист (телепат, магьосник, всякакъв шантавелник) да ти "разчете" информацията, която получава. Ако не е добър актьор, ще се издъни. Ако е добър актьор, а ти си лесно манипулируема, ще му се получи "магията".
Ама как си вярвате, не е истина просто...
цитирай
26. eonalightholder - Ризън докато търсиш ризън във вс...
20.07.2011 21:38
Ризън докато търсиш ризън във всичко ,ще пропуснеш веселото :)))))))) просто няма смисъл понякога да предполагаш какво е чуството да скочиш с парашут, докато не го направиш. Но спорът е излишен уважавам твоята част от истината , но тя е само една страничка от огромен милионостранен диамант ,както и моята частичка. Успех на всички в лова на частички. (има и рима хихихихи)
цитирай
27. universalnite1neo - Ре 27. reason
20.07.2011 22:14
:) Привет !
Че има измамници, представящи се за окултисти - има , но както и eonalightholder подчерта - това е само частица от цялата истина . Поздрави !
цитирай
28. universalnite1neo - Ре 29. borislava0513
20.07.2011 22:15
:) Привет и благодаря, че сподели . Това явление набира скорост по моите наблюдения и се приема като закономерно от все повече хора .
цитирай
29. wasteland - Телепатията се осъществява от т...
20.07.2011 22:50
Телепатията се осъществява от телепатки за обикновени патки с цел придобиване на финансови облаги от патките, които обаче най-често са за сметка на телетата, които ги чакат в къщи...
цитирай
30. universalnite1neo - Ре 32. wasteland
20.07.2011 22:53
:)) Освен да ти благодарим за ценните сведения . Ще го имам предвид за годишните награди :))))
цитирай
31. wasteland - ми какво - да не очакваш нещо сери...
20.07.2011 22:57
ми какво - да не очакваш нещо сериозно по тая тема ?
цитирай
32. universalnite1neo - Ре 34. wasteland
20.07.2011 23:00
:))) Очакванията си от повечето съм изразил по следния начин : "Не забравяйте, че тази планета не е модел за рационална мисъл и онова, което се счита за здрав разум тук, кара останалата част от вселената да настръхва."
цитирай
33. wasteland - за някои неща си има здрав разум, за ...
20.07.2011 23:04
за някои неща си има здрав разум, за други си има физични и психологически закони :)

имаш ли идея какво би станало, ако телепатията съществуваше ?
Дори да приемем че физически я има - то просто щяхме да се избием един друг ако беше така :)
цитирай
34. universalnite1neo - Ре 36. wasteland
20.07.2011 23:06
Не бива да се гледа на нещата само от ограничената гледна точка на малкия човешки всемир . Съществуват и много други, които преливат отвъд него ;)
цитирай
35. eonalightholder - Добре че хората не са всичките ск...
20.07.2011 23:28
Добре че хората не са всичките скептици , че и досега щяхме да си крачим по плоска земя хихихихихихихи
цитирай
36. wasteland - Едно е да си скептик, друго е да не ...
20.07.2011 23:51
Едно е да си скептик, друго е да не умееш да мислиш :)
цитирай
37. universalnite1neo - :)) И трето е знанието - за тези, к...
20.07.2011 23:55
:)) И трето е знанието - за тези , които са "намерили" всички отговори на всички въпроси то е едно бронзово огледало, в което най-много могат да разбият главите си , докато за истински търсещите то е врата , през която винаги биха могли да влязат или излязат ....
цитирай
38. diadokolio - Полезен материал, а и работи!
21.07.2011 08:12
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за чудесния материал!
Обичам математиката и търся логиката.
Всички ме отписваха през 1996г.
Оттеглих се на 10км., дебела глава съм, но отказах операция и се потопих във всякаква литература.
Дъщерите бяха ученички, а им трябваше спокойствие.
Спокойно ме сложете в графата- поредната откачалка, но прочетете долуизложеното.
Всяка сутрин посрещах изгрева под черешата и молех дъщерите да не се притесняват. Не търсех резултат, а вярвах в представата си, че при сутрешния си тоалет си казват-"...татко може да е добре...".
Дали се е получавало, нямам представа, но забелязвах, че при идването си са сигурни, че съм в градината, а не хленчещ в леглото.
Майка ми се притесни и замина в чужбина, пожертва се, за да е полезна.
Всяка вечер си говорех със снимката и, аз съм първородния, а тя е била на 18г..
Постепенно си набавих нова литература, защото предстоеше да съм дядо, а вече вярвах в нетленното си присъствие.
Сега настръхвам, като чух от дъщерята-"...усещах, че държиш ръката ми, благодаря ти, че мислиш за мен!!!".
Повтори се при малката, а и общите ни мисли се комбинираха, за да са първите им деца- момиченца, а вторите момченца.
Работя си в градината, но усещам, кога са с въпрос и при влизане виждам, че са ме търсили.
Това не го приемам за дарба, а го свързвам с готовността си, да съм полезен.
Заслужава си труда и постоянството! Опитайте!
Приятен и добротворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
39. goto - КАКАВИДИТЕ (РАБОТЕН), 1 раздел, съдържание
21.07.2011 08:23
Може би "астралната проекция" е добра основа за изясняване на явлението "телепатия"?!
цитирай
40. анонимен - Първата книга на тая тема,
21.07.2011 11:23
която се появи у нас, беше " Внушение от разстояние" на Леонид Василев, още я пазя.
Телепатията е несъмнена като феномен и е свързана с един не по-малко уникален феномен - случайностите от трети порядък.
Всяка седмица ми се случва да помисля за нещо и в тоя миг или някой да каже тая дума или да я чуя по телевизията. Буквално ми са досадни вече тия съвпадения.
цитирай
41. wasteland - пък как не си помисли за числата от ...
21.07.2011 11:34
пък как не си помисли за числата от тотото и да ги чуеш по телевизора... Пфууу ама късмет а ?
цитирай
42. asthfghl - O__o
21.07.2011 12:41
> Според материалната наука ако хората нямат непосредствен контакт помежду си, то не са възможни никакви връзки

Абсолютно невярно. Телекомуникациите са доказателство за точно обратното.

Освен това на по-фундаментално физично ниво съществува едно такова нещо като суперсиметрията, за която не съм сигурен дали си чувал...
цитирай
43. eonalightholder - Goto със астралната проекция вече ...
21.07.2011 13:29
Goto със астралната проекция вече говорим за видове енергийнообщуване ,каквото е и телепатията , но може би е за отделна тема. Повечето хора си мислят ,че телепатията е телефон в главата ти ,да си говорите в права реч,но това не е така . Трудно е да се опише с думи защото тогава думите се излични в това число и езиците. Чудя се дали тази човешка способност не е закърняла и това да е отбелязано кодово при случката за Кулата във Вавилон.
цитирай
44. bairakslavei - Очаквате ли който я има тая дарба да ви каже ?
21.07.2011 13:37
И ако го направи , как ще го разберете ?
цитирай
45. asthfghl - 46.
21.07.2011 14:31
Разбира се, защо не? Но да вземе да я демонстрира недвусмислено. Защото засега всички, които са твърдяли, че я имат, не са успявали да го направят.
цитирай
46. bairakslavei - :))) защо
21.07.2011 14:52
Защо ще го прави ?
Ти имаш кола - като я покажеш на един абориген , който никога не е виждал такова нещо и никога няма да притежава , каква ще е демонстрацията .........
цитирай
47. asthfghl - 48.
21.07.2011 16:02
Това не е довод да не си карам колата през аборигенските територии. Това, че аборигените не са виждали кола, няма да ме накара да не си карам колата. Намери друг довод.
цитирай
48. bairakslavei - :))
21.07.2011 17:03
Ето аз ти го казах , ама ти не ме разбра ..................
Същото е , аз вече ти го казвам ...... и не се разбира ......
:))))
цитирай
49. asthfghl - 50.
21.07.2011 18:25
Ами обясни ми като на тепегьоз :)

Защо един човек, който има някаква дарба, няма да я използва? "Защото няма да го разберат" е много слаб довод.
цитирай
50. eonalightholder - Значи телепатията не е четене на ...
21.07.2011 21:21
Значи телепатията не е четене на мисли, нито е абонамент в Мтел, да те включат и да почнеш. Малко от началото е като да гледаш в тъмното ,лека полека. Плюс това има и работа с честотите ,като радио ,не всеки приемник хваща всяка честота ,настройва се със времето. Общо взето е въпрос на доверие ,както вярваш на очите си и ушите си . После започваш да отделяш , както отделяме нещо от общият фон или от общият шум и така, дълга тема , а пък аз не съм чак такъв експерт , но това което е опит е горе долу така за мен.
цитирай
51. bairakslavei - :))))
22.07.2011 09:27
Ти сам си го обясни ......Нали ти казах :
( Това не е довод да не си карам колата през" аборигенските територии". Това, че "АБОРИГЕНИТЕ " не са виждали кола, няма да ме накара да не си карам колата. )
АБОРИГЕНИТЕ и АБОРИГЕНСКИТЕ ТЕРИТОРИИ .
А за това как я използва не може и да се подозира , дали е така и как е .
цитирай
52. asthfghl - 53.
22.07.2011 11:17
Ами ок, говори си с мистериозни гатанки.
цитирай
53. bairakslavei - :))
22.07.2011 11:45
Наистна ли изглежда толкова сложно . Който я има колата - дарбата я кара и не му пука за останалите - аборигени .
Сам каза : Това, че аборигените не са виждали кола, няма да ме накара да не си карам колата .
Сега по - ясен ли съм с твойте думи ти го казвам .
Можещия - кара кола .
Не знаещите - не са виждали и не могат да накарат можещия да спре и да заобяснява ................
цитирай
54. zlokuche - Повече по въпроса
23.07.2011 19:52
Тук:
http://zlokuche.blog.bg/drugi/2011/07/23/.788869
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1931595
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930