Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2011 11:35 - С напомняне от Ами - Бизнесът "Експлоатация на духа" ( от архива )
Автор: universalnite1neo Категория: Други   
Прочетен: 8142 Коментари: 36 Гласове:
60


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разбирам защо някои хора си намират някое хубаво местенце по пътя и правят къмпинг. Преди и аз съм искал да се спра край пътя и да си почина малко от безсилието и раздразнението да говориш на затворени умове. Но ако сериозно искаме да ускорим появата на новото съзнание и ще освобождаваме човечеството от затвора на майнд-контрола колкото се може по-плавно, трябва да работим непрекъснато за разширяване на собственото си разбиране и да предаваме разнообразна информация, за да могат другите да я приемат или отхвърлят. Никой не казва, че ще е лесно, а възникване на още една религия или прехвърляне на отговорността за своите мисли върху някой гуру ще задържи духовната революция. Уважението и любовта са в основата на новото мислене - боготворенето на другите не е, бих казал. Това е старата песен на нов глас.
Все пак трябва да кажа, че съм срещал и много прекрасни, любящи, непроизнесли присъда човешки същества, които вършат невероятна работа, помагайки на другите да се пробудят. Никой не иска повече от тях да спре експлоатацията на новото съзнание.
Вече се очертават три ясно разграничени групи по време на този преход. Онези, които ще отхвърлят повишаващите се честоти и все по-лесно ще бъдат разпознати с течение на времето. Вторите са придвижилите се до тук и спрели, когато са намерили удобна ниша. И дръги, малцина навярно, които продължават да търсят, да се стремят и да предизвикват, независимо от последиците за тях в краткосрочен план. Колкото по-напред вървите по пътя, толкова по-самотен ще бъдете, докато другите спират поради умора, материална изгода или страх. С всяка крачка вие се настройвате към по-висока честота на вибриране, която развива вашето разбиране и поведение. От гледна точка на онези, които са спрели в началото на пътя може да изглеждате крайни и странни. Ако продължите да вървите и да търсите, ще бъдете осмивани и все по-често осъждани от първата група със заключени с катинар умове. Но според мен и втората група също няма да оказва голяма подкрепа на онези в предната част на снегорина, които ще поставят под съмнение много от темите, от които зависят доста от нишите, за които споменавам. Пътят към просветлението е безкраен. Точно както оставяме догматичната религия зад себе си, така в крайна сметка ще постъпим и с елементи от сегашната догматика на Духовния ренесанс.
Третият пример за експлоатация на духа и ума са Илюминати с технологията за контрол над поведението. Тук ние получаваме помощ от същества от висшите нива, които предприемат стъпки, за да я блокират с напредване на трансформацията. Колкото повече хора искат да бъде направено, толкова по-добре. Масовите форми за контрол над ума могат да са ефективни само ако позволим да бъдем откъснати от честотата на любовта, на която е настроена нашата сърдечна чакра. Ако мислим за любов и живеем в любов, ние можем да устоим.
Друг решителен начин за атакуване на умовете е програмирането чрез послания, които се проектират в хората чрез медиите и ежедневието. Ние не трябва да подценяваме техните възможности да експолатират умовете и духа. През 1986 г. в една копирна машина на IBM, купена на втора ръка, бе намерен документ на илюминатите, озаглавен "Тихи оръжия за безшумни войни". Той датира от май 1979 г. В него се съдържа всичко, което ви описах и представлява политиката на "Група Билдерберг" от 50-те години насам :


"Опитът е доказал, че най-простият метод за гарантиране ефективността на тихите оръжия и засилване контрола над обществото е то да се държи в неведение по отношение основните принципи на системата, като в същото време вниманието на хората се отвлича с маловажни неща и се създава объркване и дезорганизация.

1. Отвличане на вниманието на хората от истинските проблеми; потискане на умствената им дейност; въвеждане на некачествени учебни програми по математика, логика, икономика и инженерни дисциплини; обезсърчаване на техническото творчество.

2. Експлоатиране на емоциите на хората, усилване на склонността им да си угаждат, да задоволяват своите физически и емоционални желания (на ниво първична сигнална система). Тази цел се постига чрез:

а) непрестанни емоционални атаки и насилие (психически терор) посредством масирана пропаганда на секс, насилие и войни в медиите — особено по телевизията и в пресата.

б) задоволяване на първичните им желания в излишък, задръствайки ума с храна-боклук и лишавайки хората от истинската духовна храна, от която те имат нужда.

3.Пренаписване на историята и законите, атакувайки широко известни факти и изконни ценности и втълпявайки на хората твърдения в противоречие с общоприетото до този момент. По този начин се атакува здравия разум — вместо да се концентрират върху истинските проблеми в търсене на изход, мисълта им се насочва към изкуствено изфабрикувани външни приоритети.

Този механизъм на психическа агресия блокира способността на хората да разсъждават трезво и предотвратява евентуалното разкриване на “тихите оръжия” и технологията за автоматизиране на обществото.

Основното правило е, че от хаоса се извличат дивиденти — колкото по-голяма обърканост цари сред населението, толкова по-голяма изгода могат да получат управляващите от създадената ситуация. Следователно, най-добрата стратегия е да се създават проблеми и след това да се предлага решение.

Обобщение

Медии:

Да се отвлича вниманието на възрастното население от истинските социални проблеми и да се насочва към маловажни въпроси.

Училища:

Да се гарантира на младежта липса на адекватно образование по математика, икономика, право, история.

Развлечения:

Те трябва да бъдат на ниво като за шестгодишни деца.

Работа:

Хората трябва да бъдат постоянно заети за да нямат никакво време да мислят; те трябва да се превърнат в животни, в работен добитък."

Познато ли ви е всичко това ? Разбира се, че ви е познато. Това е светът, в който живеем, и е точно това, което се опитват да поддържат илюминатите. Ако смятате да отхвърлим тази форма на духовна и умствена експлоатация, трябва да започнем да мислим самостоятелно, да се ангажираме и да се информираме за онова, което наистина става, да сме сигурни, че и децата са информирани и осъзнават как ги манипулират, да се изправим и да започнем да използваме ума си в пълния потенциал, да отхвърлим натиска да приемаме тривиалности капка по капка, имащи за цел да умъртвят мислещата част от нас.
Най-подходящ начин за предизвикателство към негативността е с радост, смях, мир .... и знания. Негативното не разбира любовта и мира. И никога не подценявайте собствения си потенциал и силата на своята психика. Вие го имате. Той не принадлежи нито на църкви, на гуру, на технология или извъмземни. Чрез своя Висш Аз сте свързани с цялото Сътворение. Проникнете в него и никой няма да може да експлоатира духа ви ................



Гласувай:
60


Вълнообразно


1. savremennik - Описанието на ситуацията е изкл...
09.01.2011 11:55
Описанието на ситуацията е изключително точно ! Само мога да те поздравя за написаното !
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. savremennik
09.01.2011 11:59
Благодаря , това е от стар постинг . От своя страна - изказвам благодарности на Ами amrita) , точно тя ме подтикна към припомнянето на информацията .
цитирай
3. savremennik - Благодаря, това е от стар постинг. ...
09.01.2011 12:05
universalnite1neo написа:
Благодаря , това е от стар постинг . От своя страна - изказвам благодарности на Ами amrita) , точно тя ме подтикна към припомнянето на информацията .

Цитатът от края на статията ти съвпада с една друга информация , която присъства в моя блог относно ролята на телевизията за масова хипноза и контрол . Забележете само

Включете която и да е информационна радио или ТВ станция. Обикновено ви предоставят няколко минути престъпления, извършени от работническата класа, много рядко престъпления на интелектуални работници, няколко минути за спорт, смесени истории, произволни политически игри с думи и поглед върху времето. Това ли са важните неща, новините? Основните медии открито подкрепят интересите на индустриалния затвор. Историите се фокусират върху криминални групи от малцинствата и представят заплахата като по-голяма, отколкото в действителност е. Целта е да бъдем държани в състояние на страх, като това позволява на елита да атакува която група пожелаят, без страх от последствия. По този начин медиите продължават да творят безкрайното изкуство на дехуманизацията.
цитирай
4. universalnite1neo - Ре 3. savremennik
09.01.2011 12:08
:))) Добре ми е известно . По тази причина отдавна не гледам телевизия .
цитирай
5. savremennik - :))) Добре ми е известно. По тази ...
09.01.2011 12:11
universalnite1neo написа:
:))) Добре ми е известно . По тази причина отдавна не гледам телевизия .

Този процес сигурно ще нарастне . За всеки , който има собствено мнение поне .
Повече за хипнозата и контрола - http://savremennik.blog.bg/technology/2010/09/21/televiziiata-masova-hipnoza-i-kontrol.608724
цитирай
6. universalnite1neo - Ре 5. savremennik
09.01.2011 12:15
:) Нали самите илюминати го казват каква е ролята на медиите ?
Медии:

Да се отвлича вниманието на възрастното население от истинските социални проблеми и да се насочва към маловажни въпроси.

Има ли несъгласни с това ? ;)
цитирай
7. malchaniaotnadejda7 - Силна позиция, Нео. Благодаря ти за написаното!
09.01.2011 12:23
Все едно си го писал днес. Дано след век, звучи като история от еволюцията на духа. Винаги съм презирала затворените общества. Не бих ги нарекла общности. Крайно мнение, но цитираният от теб документ на илюминатите говори по-добре, защо. Писаното остава. Всяка затворена организация, независимо от благородните подбуди и идеали, които я инспирират, рано или късно тръгва срещу създателите си и те са безсилни да я спрат. Рано или късно се изкривява, защото огледалото е малко, криво. И опасно. Дезинформира. Пречупва светлината и я превръща във фалш, в маша за доминация.
цитирай
8. universalnite1neo - Ре 7. malchaniaotnadejda7
09.01.2011 13:05
:) Привет !
Напълно точно - цитираният документ говори прекалено много . Дано и бъде възприет сериозно , ане като поредната екзотична приумица ...
Поздрави ! :)
цитирай
9. анонимен - НИКОЙ ПРОСТОСМЪРТЕН НЕ Е ИЗМИСЛИЛ ...
09.01.2011 13:09
НИКОЙ ПРОСТОСМЪРТЕН НЕ Е ИЗМИСЛИЛ ПО-ДОБРО ОТ 10-ТЕ БОЖИ ЗАПОВЕДИ,ТЕ СА ДОСТАТЪЧНИ ДА КОНТРОЛИРАТ ОБЩЕСТВОТО.
цитирай
10. universalnite1neo - Ре 9. анонимен
09.01.2011 13:13
;) А дали тези заповеди са от Бога или от някое същество, представящо се за Бог ? Какво правим , ако е второто ?
цитирай
11. rebellion - Само така ! Информацията идва на ...
09.01.2011 13:15
Само така !
Информацията идва на части при всеки непредубеден търсач и спомага за отхвърлянето на настоящия майнд-контрол . Истината за сегашната система е като чесънът за вампира !
цитирай
12. universalnite1neo - Ре 11. rebellion
09.01.2011 13:21
:))) Хубаво сравнение с чесъна ! Благодаря !
цитирай
13. zahariada - Привет, приятелю!
09.01.2011 13:29
Да се изкопае дупка, за да се зарие друга (казарме
ният метод), за да няма автономно мислене. Стар метод, за съжаление работещ в България. Зотва все още се споменават идиотски поговорки като: "Преклонена главица, сабя не я сече", или "Залудо работи, залудо не стой." Каква деградация на разума! Поздрав!
цитирай
14. анонимен - Вълнуващ и откровен размисъл в/у ...
09.01.2011 13:32
Вълнуващ и откровен размисъл в/у болезнено изтерзаните състояния на обикновените хора ,с подчертан подтик да се събудим от робската си летаргия.Не с революции, а с граждански позиции и реакции пред света.
цитирай
15. universalnite1neo - Ре 13. zahariada
09.01.2011 13:34
:) Привет , както обикновено с точен коментар във важните моменти , приятелю ! Толкова си прав , че е излишно да го подчертавам !
Ще ти дам един анонс - в скоро време ще има още от класиката на братя Стругацки ;)
цитирай
16. universalnite1neo - Ре 14. анонимен
09.01.2011 13:35
:) Разбира се - ако има революция, тя трябва да бъде в мисловните модели ! От тях се гради основата .
цитирай
17. zahariada - Очаквам го...
09.01.2011 13:53
...с нетърпение. Хубав ден!
цитирай
18. universalnite1neo - Ре 17. zahariada
09.01.2011 13:59
:) Работя по въпроса , възможно най-скоро ще започна с публикуването в universalnite000 . Ще те очаквам и там :)
цитирай
19. анонимен - Нямаме шанс, ще си въведат каквото ...
09.01.2011 14:21
Нямаме шанс, ще си въведат каквото си искат. Винаги ще се намери някой слабоумник,или идиот, който ще каже по ТВ. Моята сигурност и тази на 1000ди е по-важна от мъката на едно семейство/човек.
цитирай
20. universalnite1neo - Ре 19. анонимен
09.01.2011 14:24
....ако всеки разсъждава така ....
цитирай
21. анонимен - Има три пътя към познанието: - ...
09.01.2011 16:32
Има три пътя към познанието:
- чрез вяра - най-краткият, не най-добрият
- чрез разум/учения - най-дългият път
- чрез личен опит - най-трънливият
цитирай
22. universalnite1neo - Ре 21. анонимен
09.01.2011 16:37
;) Вярно е за личния опит . Но за да си опитен като индивидуалност - трябва да си минал в различни етапи и през другите два ...
цитирай
23. galatceq - Поздравления ! Как успя да ми при...
09.01.2011 20:35
Поздравления ! Как успя да ми припомниш азбучни истини само ! Всяка една догма: християнска, мюсюлманска, еврейска, икономическа, политическа. Край нямат. Ние хората сме една поточна линия за създаване на догми.
цитирай
24. universalnite1neo - Ре 23. galatceq
09.01.2011 20:39
:) Благодаря ! Нали помниш, че писах точно за мисловните ограничения ? Ето кое е основата на всичко споменато в днешния ми постинг .
цитирай
25. ckarlet - Много точно написано, Universa...
09.01.2011 21:10
Много точно написано, Universalnite1neo!
Изключително много ми хареса и краят на статията!
Поздрави! Да не позволяваме на никой да експлоатира духа ни!
цитирай
26. universalnite1neo - Ре 25. ckarlet
09.01.2011 21:13
Поздрави !
Да , да не позволяваме наистина .... време е за преоткриване :)
цитирай
27. pumona - oh, ne znaia kakvo da kaja
09.01.2011 21:23
v momenta sym v chicago i mi e bolno ot zatvora, v koito horata sami si izbirat. celenasochenoto upravlenie - vsichko da e v absoliuten red, do tolkova, che tezi syshite hora, podlojeni na uj na pravila, spirat da misliat. Mozycite im ostaveni na novite tehnologii. I tova e taka, zashoto im davat hranata i parcalkite, i svobodata, da hodiat kydeto si pojelaiat. Tova veroiatno im stiga.
A kakvo da kajem nie v BG, s niskite zaplati, s rabotata, koiato rabotim izvynredno, i ne poluchavame zaslujenoto, sblysycite s bezotgovornostta. Kyde e istinata? Koj she ia kaje?! Kyde sa tezi Iliuminati?! I v Chicago i v BG sme podchineni po razlichen nachin na materialnata chast. Tova vijdam az. Ako se vyrnem vyv vremeto na Chehov? Ako se vyrnem vyv vremeto na vojnata?! Neprobudeni shte ima vinagi... Kakvo e da bydesh buden?! Da nosish liubov, koiato ne e osyznata ot tezi, na koito ia dariavash?!
цитирай
28. universalnite1neo - Ре 27. pumona
09.01.2011 21:31
Отлични въпроси зададе , което ми говори, че съзнанието ти е будно и не се примирява лесно . Както казваш, че си в Щатите - ето линк за една от любимите ми антиутопични книги , писана от американец - Робърт Шекли : http://universalnite1neo.blog.bg/drugi/2010/06/27/robyrt-shekli-quot-cenata-na-jivota-quot.568301
Не е ли самата истина ??
цитирай
29. pumona - Universalnite1neo, znaesh li kolko me boli
09.01.2011 21:38
ot tova da vijdash typcheshi hranata, typcheshti drehi v magazin, samo zashoto klientyt ima pravo na vsichko. znaesh li kolko me boli. A kogato zapochna da pitam - horata okolo men otgovoariat - tova e amerika, tuk horata misliat razlichno. boli me. V opredeleni momenti si kazvam - veroiatno az ne vijdam niakoi neshta, i po-dobre - neka zamylcha.
Blagodaria ti universalnite1neo za linka.
Ne znaia kolko sym budna, samo malko poveche razsyjdavashta.
цитирай
30. universalnite1neo - Ре 30. pumona
09.01.2011 21:47
... Напълно те разбирам - боли те, защото това не е твоя свят . Тук е по-различно , ще припомня думите на братя Стругацки чрез техния герой дон Румата : А те са толкова много, безнадеждно много — невежи,
разединени, озлобени от вечния неблагодарен труд, унизени, неспособни
да надмогнат мисълта как да спечелят още една медна пара повече…
цитирай
31. valena - Ако хората повярват в своя потен...
10.01.2011 10:44
Ако хората повярват в своя потенциал и силата на своята мисъл, нещата биха били по- различни. Ако наблюдават влиянието на негативизма от медиите върху собствената си психика и живот, биха могли да наложат самоконтрол и да не позволяват това влияние. Аз отдавна не гледам новини. Но за съжаление немалко живеят в някакъв унес и са се оставили да бъдат контролирани. Така им е по- лесно.
цитирай
32. universalnite1neo - Ре 31. valena
10.01.2011 11:54
:) Много е вярно казаното от теб . Относно медиите - на друго място в цитирания от мен документ се казва, че съобщенията към публиката са РАЗРАБОТЕНИ МИСЛОВНИ АЛГОРИТМИ , КОИТО ИМАТ ЗА ЦЕЛ ДА ТРАСИРАТ МИСЪЛТА В ОПРЕДЕЛЕНА НАСОКА ! Точно това, което наблюдаваме на практика
цитирай
33. kapito - До половината на постинга отбел...
10.01.2011 15:54
До половината на постинга отбелязах едно изречение и безусловно се съгласих - "Уважението и любовта са в основата на новото мислене".
Дочитайки, изясних на себе си - 1.защо се качва възрастовата граница при сключване на брак - защото младежите на 20-25 години са все още деца по отношение на знания, информираност и т.н. ; и 2.защо тук, където живея в момента, народа е толкова лесно управляем - защото неграмотността е 80% най-малко, а тези, които следят новинарските емисии - по-малко от 10%.
Благодаря за постинга, полезен ми беше.
цитирай
34. анонимен - MIRA
11.01.2011 15:33
VSEKI PWT 4ETEIKI POREDNIQ POSTING NAU4AVAM VSE POVE4E I POVE4E, A ZNANIETO PROMENQ...BLAGODARQ TI !!! V MOQ JIVOT VODE6TI SA LIUBOVTA I SWSTRADANIETO.
цитирай
35. universalnite1neo - Ре 33. kapito
11.01.2011 20:41
:) Насреща съм за подобни сведения и размисли !
цитирай
36. universalnite1neo - Ре 34. анонимен - MIRA
11.01.2011 20:42
:) Да си пожелаем Любовта , Състраданието и Мъдростта да са водещи за всеки , Мира !
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1928940
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930