Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2010 14:05 - Астрални видения по пътища в Англия
Автор: universalnite1neo Категория: Други   
Прочетен: 9615 Коментари: 21 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Автомагистралата М6, минаваща през Централна и Северозападна Англия, е населена с привидения. Различни водачи са срещали на този път образи на римски легионери, размита женска фигура в бяло и силуета на камион, който се носи насреща им. Сюзън Каули, която видяла римляните, ги описала като 20 сенки без крака, които се движели покрай пътя, сякаш вървели по вода.
  Но М6 не е единствената сред британските пътища, посещавана от привидения. На друга магистрала - А9, която преминава по Северношотландските възвишения, минувачите срещали украсена карета, впрегната с коне, съпровождана от лакеи с перуки. В предградието на Манчестър шофьорите често с ужас откриват в храстите вперени в тях очи без лица : там през 1908 г. в мина загинали десетки души. В резултат там често се случват пътни инциденти. В лондонския Финсбъри парк разхождащите се късно вечер внезапно са пресрещани на алеите от призраците на играещи деца ...
  Данните за британските привидения не са слух, носещ се от уста на уста, а са получени от пътностроителната компания "Тармак", която била принудена да изясни въпроса, преди да се заеме с ремонта на значителна част от английските магистрали. 
  "Мислехме, че най-богати на привидения ще се окажат мрачните селски пътища край места на древни сражения - казал ръководителят на проекта Тони Симънс - но се оказа, че не е така. Макар че получените резултати се поддават на логично обяснение, тъй като М6 е един от най-аномалните британски пътища : магистралата преминава през много графства и поема в себе си огромен исторически материал".
 
  По материал от Интернет





Тагове:   англия,


Гласувай:
40


Вълнообразно


1. pameladiaz - Звучи страшничко ! Не искам да ср...
22.08.2010 14:27
Звучи страшничко ! Не искам да срещна видения като тези !
цитирай
2. universalnite1neo - Ре 1. pameladiaz
22.08.2010 14:32
Е, не е толкова страшно , всичко е въпрос на навик и възприятие ;)
цитирай
3. galatceq - Днес си малко мистичен :) Не знам как ...
22.08.2010 14:39
Днес си малко мистичен :) Не знам как ще реагирам , ако ми се случи нещо подобно , независимо от опита с медитациите !
цитирай
4. universalnite1neo - Ре 3. galatceq
22.08.2010 14:44
Изобщо не виждам повод за притеснение. Освен това ми се струва, че това не са същински астрални същности , а по-скоро остатъчни вълни от образи !
цитирай
5. galatceq - Изобщо не виждам повод за притес...
22.08.2010 14:48
universalnite1neo написа:
Изобщо не виждам повод за притеснение. Освен това ми се струва, че това не са същински астрални същности , а по-скоро остатъчни вълни от образи !

Би ли уточнил - какви вълни от остатъчни образи ?
цитирай
6. universalnite1neo - Ре 5. galatceq
22.08.2010 14:52
Разбира се :) Помниш ли какво се обясняваше в "Мъртвите ни говорят" ?
На 27.01.1795 г. близо до Южест в Силезия насред полето пред 50-на селяни изведнъж изниква пехотински корпус в три колони, предшестван от 2-ма офицери с червени знамена. В един момент отрядът спрял и от предната линия стреляли срещу селяните, които обаче не чули шум. Когато пушекът се разсеял, внезапно се появили и изчезнали хусари на кон. Сцената се повторила след 7 дни пред 400 души и след още 8 пред 30 души. Този път веднага предупредили генерал фон Сас, който отишъл на мястото с отряд войници. Призрачната армия, която междувременно била изчезнала, веднага се появила отново. От двете страни един срещу друг излезли двама офицери на кон. Живият извикал на призрака, който не отговорил. Живият понечил да стреля срещу призрака, когато всичко изчезнало.

Както се вижда, за тези тайнствени остатъчни вълни се съобщава във всички епохи и далеч не така спорадично, както сме мислили. Несъмнено това е физически механизъм, все още непознат, необяснен, но в никакъв случай фантастичен или свръхестествен ; той е подобен на това, което г-жа Моние е изпитала по време на поклонението на бойните места , където загинал синът й Пиер.
цитирай
7. galatceq - Не бях препрочитала скоро книгата и ...
22.08.2010 14:57
Не бях препрочитала скоро книгата и съм забравила. Какво се случваше с Моние ? :)
цитирай
8. анонимен - :))
22.08.2010 15:00
pri universalniq astralite sa dobre predstaveni :)))
цитирай
9. universalnite1neo - Ре 7. galatceq
22.08.2010 15:06
Ето го случая "Моние" :
Пиер Моние, загиналият през 1915 г. млад френски офицер, за когото аз често ще говоря, осъществявал тази връзка чрез интуитивно писане със своята майка. От 1919 г. той ни разкрива от отвъдния свят явление, което би могло добре, макар и отчасти да обясни функционирането на този фантастичен апарат.

Майката пожелала заедно с приятел на своя син да направи поклонение на местата, където Моние загинал. Тя имала странното впечатление, че вижда и чува нещо от тази битка. Пиер й обяснил, че това не е било илюзия, а едно естествено явление, твърде всеобщо, макар че още малко хора го забелязват :

“Остава винаги един незаличим образ от минали картини – това, което наричате вие психометрия – тоест, ако вие знаехте как да го видите, един вид “отпечатък” от нашето пребиваване остава видим за очите на духа. Понякога вие сте имали примери за това, мислите, че са халюцинации, но те са абсолютно реални и разкрити по изключение пред вашите погледи... Мъничка майчице, нашите сенки обитават полесраженията ! Все още звучи музиката на ярсотните атаки и на Марсилезата ; потрепва знамето ... но това са продължени образи, а не обективна реалност. Тези явления си остават все още непознати за вашата наука ; при все това те са били установени от ясновидците, съществата, чиято духовна структура притежава непознато за другите развитие ; всичко това, което задвижва различните вълни, с които вие сте обградени, остава незаличим образ : фотография... Вие ще разберете този процес в съвсем близко бъдеще.”

Пиер се връща често на тази тема, обяснява, че измежду хилядите отпечатъци, записани на едно и също място, именно задвижването, предизвикано от едно излъчване на вълни от наша страна, ще побере също като в паметта желаната или страховитата картина и ще я задвижи :

“Става въпрос за една разновидност на телепатията, ще я нарека материалия, между вълни и вълни, която отпуска също като пружина донякъде стабилизираната картина ; тя преминава към движение, стимулирано от вълни, подобни на онези, които са я обливали, когато се е създала...”
цитирай
10. universalnite1neo - Ре 8
22.08.2010 15:08
Дори не подозираш колко си прав , анонимен !
цитирай
11. galatceq - ;) Правилно за ясновидците - за тях ...
22.08.2010 15:12
;) Правилно за ясновидците - за тях не е проблем да "видят" всичко
цитирай
12. universalnite1neo - Ре 11
22.08.2010 15:14
Допълвам с още интересно инфо от книгата :
Точно определени, редовни, периодични или изключителни атмосферни условия изглежда също могат да влияят благоприятно на явлението. Това вероятно би обяснило някои от случаите на поява на призраци. Ние винаги сме склонни да опростяваме, дори без да искаме и да свеждаме към едно единствено обяснение явленията, които самото ни незнание ни кара да приемаме като еднакви. Но безброй категорично констатирани видения на армии от призраци, продължаващи вечно една и съща битка, най-накрая биха намерили обяснение чрез същия този механизъм, описан от Моние.

Както например пехотинското шествие, което се забелязва редовно през пролетта, при зазоряване и свечеряване, близо до Франго Кастели – стара разрушена венецианска крепост на юг от Крит. Жителите тук наричат тази армия от сенки “Дрозулитите”, т.е. “хората на росата”. Свидетелите са многобройни, напълно достоверни. Не един скептик бе принуден да признае очевидното. Разказите съвпадат и се допълват. Знае се, че можеш да преминеш през тази армия, без да бъдеш засегнат, нито да й попречиш. Понякога тя може да се види само ако човек се сниши и приклекне съвсем близо до земята. Тя изчезва винаги постепенно и също не само чрез избледняване на образа, но и на пластовете – първо изчезват краката на войниците, а след това и телата им. Тогава се виждат само шлемовете и копията.

Луис Поуелс, от когото заемам всички тези детайли, съобщава, че един библиотекар от Националната библиотека – Жан-Пиер Сьоген, заявил (в статия в “Монд”), че разполага с около 100 публикации относно появата на войски, човешки фигури, животни, различни ужасяващи предмети, които понякога се проектират в небето. Нашият автор цитира битката между 2 армии на 11.09.1857 г. сред небето над Сарлатската енория.....
цитирай
13. taidzi - Повдигате въпрос, който е свързан и ...
22.08.2010 15:17
Повдигате въпрос, който е свързан и с психометрията . Когато си припомняме някое позабравено събитие, виждаме предмет, свързан с него в нашата памет. По същия начин можем да разтворим астралното отражение на някоя сцена или събитие, след като се съсредоточим върху даден предмет, свързан с тях. Например частица от метал, камък или плат ще разтворят тези предмети.
цитирай
14. universalnite1neo - Ре 13. taidzi
22.08.2010 15:38
Солидарен с допълнението ти , благодаря :)
цитирай
15. анонимен - Не ви ли омръзна да пишете глупости, ...
22.08.2010 15:58
Не ви ли омръзна да пишете глупости, бе, кукувци...
цитирай
16. universalnite1neo - Ре 15
22.08.2010 16:02
За едни - глупости , за други - ценно инфо ;)
цитирай
17. galatceq - И при мен вчера някакъв зомбиран ...
22.08.2010 16:06
И при мен вчера някакъв зомбиран написа глупост , но какво ни интересува :) ;)
цитирай
18. dengubara - Мъглата, която ражда есенни и зимни миражи и още нещо... Туристическа реклама и плашилки. Но...
23.08.2010 11:19
Но понякога има необичайни споделени истории. На едни и същи места.
Холопроекции на естеството.
цитирай
19. universalnite1neo - Ре 18. dengubara
23.08.2010 11:27
Разбира се - има и илюзия, но и реални проекции на минали събития . Аз съм имал видения преди няколко години при мое посещение в местността около село Люти брод , Врачанско .
цитирай
20. mikino - Нищо странно...
26.08.2010 12:36
Аз не виждам нищо странно в това. Друг е въпроса как бих реагирала на подобно нещо. Но вярвам, че не всички души отиват в друго измерение. Има такива, които остават, за да довършат нещо...
Има и друг момент, че много хора прекаляват във вярата си в тези привидения и ги привличат... Психология...
цитирай
21. universalnite1neo - Ре 20. mikino - Нищо странно...
26.08.2010 18:35
:) Почти няма какво да възразя на казаното от теб .
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: universalnite1neo
Категория: Хоби
Прочетен: 1929063
Постинги: 148
Коментари: 2421
Гласове: 10700
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930